Att bo vid havet på gott och ont, mest gott

Att bo vid havet är helt fantastisk och samtidigt väldigt slitsamt. Varför då kan man undra? Jo den frihet och härliga saltluft vi har, för att inte tala om utsikten vi har ut mot havet, solnedgångar och lugnet som infinner sig. Havet skiftar hela tiden i färg och form. Det slitsamma är att våra trähus här ute tar otroligt mycket stryk av solen, blåsten, saltet och regnet.

Att bo vid havet
Att bo vid havet

Att bo vid havet
Så som läget är just nu är jag så tacksam att jag får bo här ute vid kustbandet. Ångrar inte valet att flytta ut till vårt sommarhus och lämna Göteborgs innerstad. Förresten var vår lägenhet med i programmet ” Vem bor här” i SVT för någon vecka sedan 😊, kul att se men längtar inte tillbaka.

Vår lgh
Vår lgh

Jag promenerar väldigt mycket här ute och oftast ensam men det gör inget, det finns så mycket att titta på, följa naturen som vaknar upp nu och havet som skiftar hela tiden. Ibland blir man bara stående och tittar ut över havet, känner ett lugn och njuter av ja vad det nu är, frihet, oändlighet, skiftning, något stort fartyg i horisonten eller vågorna, man kan aldrig titta färdigt.

Att bo vid havet
Att bo vid havet

Den där blåsten som vi nästan alltid har här ute är en vanesak. Oftast  helt ok men ibland viner det ordentligt och då gäller att inte ha något löst runt huset. Soptunnor som välter, många har byggt in sina tunnor på olika sätt 😊. Men att vara ute och gå i ordentlig blåst känns rätt gott ändå, friskt och fritt från avgaser och annat….

Att bo vid havet
Att bo vid havet

Vad är det slitsamma med att bo vid havet då?

Vädret är ju också en faktor här ute, vi har verkligen fler soltimmar än bara någon km in på ön. Ser ofta molnbank inåt land och så lyser solen här. Ja, vädret påverkar självklart våra hus, regn på tvären, mycket solsken och salt blåst är inget bra för trähus och träfönster. Varje vår samma sak, en koll och visst är det något fönster eller något på fasaden som måste fixas.

Ruttna fönster
Ruttna fönster

Vi målar om huset var 5 år och det känns ofta och är slitsamt, men det är vad folk gör här om man inte har kvar eternitplattor och plåt på huset. Det blir nästa år men efter koll på fönstren så har några ruttnat och kräver omsorg, en aning tröttsamt men bara att gilla läget. Ser på mina promenader att det är full aktivitet på husen nu. Jag fortsätter med mina staket ….

Tina

Naturen idag
Naturen idag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.