Fartfylld sommar med Österlen som bonus

Det blev en fartfylld sommar med Österlen i bakfickan också. Vi vill så mycket när vi har tid och lust. Lite funderingar om vad vi vill egentligen, det är ju nu i livet vi kan välja. Gäller att fundera och räkna på vad som ger glädje och tillfredställelse nu och ett tag framöver. Vi vill vara ute och lära oss nytt om allt möjligt som odlande, naturen runt knuten och trevliga krogar och fixande av husen. Närmiljön med vandringar, naturupplevelser samt goda restauranger är en bra sammanfattning. Har vi hittat en balans nu tro?

Fartfylld sommar med Österlen
Fartfylld sommar med Österlen

Fartfylld sommar med Österlen

Lägenhet i Palma såld snabbt, vi älskar att vara i Palma helst på vintern och upptäcka mysiga områden med fina krogar. Det har vi gjort i 5 år och kände oss lite färdiga med det, om man nu kan bli färdig med det.. Men vår lgh i Port de Soller är vårt hemma, det blev tydligare nu när vi kunde välja. Så vi testade marknaden och vips var den borta.  Ja så kan det gå 😊.  Man kan ta in på hotell i Palma när trycket blir för stort plus att det är 30 min bort bara.

Snabbesök på Mallorca
Nattvy Palma

Vi snurrar runt i Skåne en del och tankarna börjar styra oss till ett litet hus på Österlen. Möta våren där och njuta av hösten. Fixa med trädgård och göra fina vandringar. Drömmen blev till verklighet och vi letade efter ett ställe som passade. Efter 15 hus slog vi till på ett litet hus mitt på Österlen. Nu testar vi detta så får vi se. Ska bli spännande att upptäcka Skåne och Österlen på riktigt!

Fartfylld sommar med Österlen
Skymning Österlen

Nu möblerar vi och fixar

Vi har haft vårt lilla hus i en månad nu och vi börjar komma iordning. Jag hade en hel del i källaren, både stolar, porslin, glas mm. Så efter några lass med bilen börjar det bli lite mysigt här nere. Nu kan vi börja mysa inomhus, vi har nämligen fixat i trädgården först. Sågat ner träd och rensat buskar, vilket var en aning eftersatt, men nu börjar det likna en trädgård. Jodå här nere fick vi både plommonträd och äppelträd så lite stressigt att ta tillvara allt. Delat ut plommon, det var mängder, plus syltat o bakat. Nu är det bara äpplen kvar som skall tas omhand. Köpte juicepress så det blir ett glas äpple/ingefärs  juice varje morgon.

Fartfylld sommar med Österlen
Nu rensas det!
Morgonjuice
Morgonjuice

Som sagt livet blir vad man gör det till, men man måste våga också, eller hur? Nu blir det lite tips och information om Österlen också! 

Framtiden
Framtiden

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.