Mallorca byts mot Sverige trots allt nu

Mallorca byts mot Sverige, så blev det trots allt. Efter moget övervägande så sa magen att vi åker hem på våra biljetter, hur vet man vad som händer? Nu när man sitter här ute vid kusten utan jätte mycket restriktioner och inte så mycket människor, så vet jag att det var ett bra beslut. Nu möter vi våren här och tar det lite lugnt och hoppas vi förblir friska.

Mallorca byts mot Sverige
Mallorca

Mallorca byts mot Sverige

Efter lite sömn och funderande tog vi beslutet, vi åker hem även om vi egentligen ville stanna kvar. När man väl beslutat sig är det det som gäller. Så fokus på att fixa och stänga ner för vi vet inte när vi kommer tillbaka, blir det påsk eller inte….

Mallorca byts mot Sverige
Mallorca

Nu är det fullt upp i trädgården och alla växter är på gång. Olivträdet får nya fina blad, limeträdet blommar för fullt och man ser att det kommer små frukter. Apelsinträdet blommar och doftar underbart. Även grapefruktträdet blommar och vi har ätit upp de sista frukterna. Fikonträdets blad börjar slå ut och vinrankorna har tagit fart. Nu hoppas vi att allt fungerar tills vi är tillbaka igen när det nu blir.

Mitt limeträd
Mitt limeträd
Vinrankor
Vinrankor
Citronträd tillbaka
Citronträd tillbaka

 

En sista  utflykt utmed bergen

Sista dagen innan hemfärd blev det utflykt utmed kusten för att riktigt insupa känslan och naturen. Det är så vidunderligt vackert utmed vägen mellan Andratx och Port de Soller, sista dagen innan det blev utegångsförbud på Mallorca. Visst är det vackert!

Mallorcas natur
Mallorcas natur

Mallorcas natur
Mallorcas natur
Deià
Deià
Mallorca
Mallorca

Vi tog även en promenad ner till vår hamn för en glass på förkvällen och det strosade runt människor på promenaden som njöt. En ganska vanlig kväll då uteserveringar och allt var öppet, dagen efter kom besked om karantän och livet blev helt annorlunda.

Port de Soller
Port de Soller

 

Flygresan hem

Vi fick besked att Danmark skulle stänga sina gränser innan vi hann fram och vi skulle ju mellanlanda i Köpenhamn, hur gör vi nu? Fick besked på väg till flygplatsen att transit funkar, skönt. Vill ju inte hamna mellan stolarna.

Märklig flygresa där de flesta var lite respektfulla och höll sig på sin kant, ingen knödde som vi säger här, utan höll avstånd. Ombord var det ovanligt tyst där folk gick in i sig själva och antagligen bara ville hem. Jag gjorde likadant, tagen av allvaret med detta virus.

Mallorca byts mot Sverige
Mallorca byts mot Sverige

Danmark, vad fint ni hanterade transit med vakter som såg till att vi höll avstånd och handsprit överallt! Kändes väldigt tryggt och proffsigt, trots att gränsen bara varit stängd i 3 timmar så satt rutinerna där. Imponerad! Då är vi på svensk mark igen och längtar tillbaka….

Hej Danmark
Hej Danmark

Tina

2 svar på ”Mallorca byts mot Sverige trots allt nu”

 1. Hoppas ni har goda vänner som kan hjälpa er att ta hand om er trädgård, det måste kännas så ledsamt att behöva lämna allt det fina till sitt öde och när man inte ens vet hur länge det här kommer att hålla i sig eller om det blir värre😢.
  Men vi måste ändå försöka tänka
  positivt❤️
  Önskar dig en trevlig kväll.

  1. Hej,
   Vi hoppas det funkar med automatisk vattning och att vi kan återvända innan sommaren 👍. Annars får vi tänka ut ngt annat men som du skriver vi måste vara positiva ❤️
   Var rädd om dig i dessa tider 🥰

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.