Påskfirande i Sverige utan socialt umgänge

Nu är det påskfirande i Sverige och det är ganska tråkigt, faktiskt. Vi har valt att hålla oss för oss själva och inte umgås med någon. Bra eller …., vet inte. Har gått helt ok men just idag tycker jag det är ganska grått, vi bara fixar och grejar med båt, motorcykel, byter till sommardäck, ut med trädgårdsmöbler plus trädgårdsarbete såklart.

Påskfirande i Sverige
Ut med möblerna

Påskfirande i Sverige ensamma

Så långt tillbaka som jag nästan minns har vi inte varit hemma i påsk. Vi har rest som väldigt många andra och visst hade vi planerat att vara på Mallorca i 3 veckor runt påsken. Barn och barnbarn skulle komma ner också och våra planer liksom många andras blev helt ikullkastade i år.

Mitt Mallorca
Mitt Mallorca

Bara att gilla läget och hoppas att vi kommer ner snart, eller iallafall till sommaren, fast det vet vi ju inte. Vi skjuter fram våra biljetter hela tiden och hoppas. Så nu är vi hemma och gör som Folkhälsomyndigheten vill och reser ingenstans. Hemma och grejar alltså! Får ju gjort en massa men just nu i påsk känns det sådär. 

Påskfirande i Sverige
Västkusten

Det skrivs mycket om att folk reser ut till sina stugor på kusten och det skriver jag under på, dock tog jag bilden tidigare i veckan.  I år kom folk ut tidigt och det är människor i alla hus och massor med bilar, så att lyda vad regeringen vill, det funkar inte här iallafall. Här vandrar människor i stora grupper förbi huset, och man funderar lite vem som gör rätt, de som lever som vanligt eller de som har respekt för Corona. Vi diskuterar det en del här hemma då vi har lite olika åsikter om just det.

Påskfirande i Sverige
Påskfirande i Sverige

Laga mat och äta för mycket

Vi handlar 1 gång i veckan och nu inför påsk vet jag inte vad som hände men jag handlade som för en hel semester. Här skall det bakas och fixas mat, vi måste ju ha det lite mysigt i påsk när vi är själva. Det blev lite för mycket….

Västerbottenost
Västerbottenpaj

Fylla 2 kylskåp för 2 personer, alltså nu börjar det bli lite konstigt här ute hos oss. Fick för mig att jag skulle göra allt möjligt gott, igår blev det rabarberpaj och nygjord müsli. Idag blir det Västerbottenpaj och eventuellt en mandelkaka, det är ju påskafton. Nä efter påsk måste jag tillbaka till andra vanor …..

Glad Påsk!

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.