Mallorca och Corona hur gör man nu undrar jag?

Mitt under min vistelse på Mallorca så har Corona eskalerat i Europa, så Mallorca och Corona hur gör man nu? Känns ju tryggt nu här på Mallorca med 11 personer som är smittade och under kontroll. Fast Spanien förövrigt är lite värre. Hemma i Sverige verkar det öka mer för varje dag. Hur skall man göra nu?

Mallorca och Corona
Vandring Mallorca

Mallorca och Corona hur gör man?

Ända fram till idag har det känts ganska lugnt här på Mallorca med Corona viruset. Några enstaka personer har insjuknat, tror det är 11 just nu. Vi har väl levt på som vanligt med träning på gymmet i Soller och vandringar med Åsa. Vi har träffat vänner och ätit luncher och även varit på Munskänkarnas Cava provning här i Palma, som var väldigt trevlig med goda viner och mat.

Cava provning
Cava provning

Så plötsligt blir man påtagligt påverkad av allt som skrivs i media om spridningen av viruset. Det blir beslut man skall ta om man skall stanna kvar  på Mallorca som känns tryggt nu eller skall vi åka till Sverige? Vi har biljetter hem till helgen men vet inte hur vi skall göra ännu. Är det ok att flyga? Om vi stannar stänger man kanske gränserna, när kan vi åka hem då? Det är lite att fundera på. Klimatet är härligt och stannar gärna för den saken skull men hur kommer det bli?

Mallorca och Corona
Söndagsfika på Mallorca i solen

Hur vet man vad som är bäst?

I går blev det restriktioner på evenemang i Sverige och en del länder stänger skolor och gränser. Känns lite overkligt men också skrämmande med denna utveckling när man sitter i sin lägenhet i en liten by på Mallorca. Tänk om vi inte kommer härifrån på ett tag? Gör det något? Just nu har vi det bra och mår fint men hur blir det? Ingen vet egentligen, eller hur?

Mallorca och Corona
Vackra Mallorca

Känner att jag blir påverkad, så idag blev det inte gymmet och funderar på om vi skall vandra i grupp just nu. Skall vi isolera oss här och bunkra med mat eller skall vi leva hyfsat normalt med restriktioner? Just nu är jag lite förvirrad och vet inte vilken fot jag skall stå på….får nog sova på saken och lugna ner mig. Läser på och försöker göra som media rekommenderar, fast lite logisk är man väl ändå själv ?

Mallorcavandring
Vandringar

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.