Mallorca, tre kungar och en ordentlig rebajas (rea)

Så har den riktigt stora julhelgen varit här på Mallorca. På trettondagsafton är det som alla barn får sina julklappar alltså inte på julafton. Det är när tre kungar kommer på besök, inte när Jesusbarnet föds. En otroligt stor helg som startar med en procession med de tre kungarna och en massa andra figurer. Den går överallt på Mallorca, större och mindre ställen. I Port de Soller kommer de med båt för att sedan gå genom byn och slänga godis till barnen som står utmed gatorna.

Tre kungar

I Palma kommer de också med båt och går genom en stor del av Palma. I år valde vi att titta på processionen i Palma. Det var otroligt mycket folk ute på gatorna och ville se detta. Väldigt mycket barn som väntade på att få godis från kungarna när de gick förbi. Fantastiskt tåg men mest var jag fascinerad av att alla gick ut för detta. Vilken folkfest! Detta skall ni titta på om ni är här under trettonhelgen. Tog lite bilder….Tre kungar Palma

Tre kungar

Efter detta får barnen sina julklappar och dagen efter är det helt tyst. Allt är verkligen stängt! Knappast någon trafik alls i Palma. Något som fascinerar mig är att många restauranger är fulla av folk i alla fall på trettondagen. Man umgås hela stora familjer på krogen! Alla pratar i munnen på varandra ?.

Rebajas, stora rean!

Efter trettondagen kommer då den stora rean här. Här är verkligen rea med bra rabatter. Zara startar idag och allt i affären är rea. Jag köpte inget men dottern fick köpt en massa till lille C. Zara är ju billigare här än i Sverige plus rean blir ju kanon. Gillar man rea så åk till Palma!

Idag åkte vi till Santa Catalina och hittade en italiensk restaurang ”Casa Michaela” där vi intog en god lunch. Alltså tagliatelle snurrat i parmesan, vilken rätt! Rekommenderas!Parmesan pasta

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.