Mallorcasemester i juni 2021 börjar leva upp igen

Mallorcasemester i juni 2021, hur blev den? Blev den som förra året eller börjar allt att återgå till det normala igen? Det var betydligt mer flyg och människor i rörelse än förra året. Att kunna sitta ute på restauranger på kvällarna och njuta av den sköna temperaturen var helt underbart. Affärerna är öppna igen och det ser ganska normalt ut så där från en betraktares ögon. Fortfarande munskydd men det har blivit vardag nu. Visar ju på hänsyn till varandra.

Mallorcasemester i juni 2021
Port de Soller

Mallorcasemester i juni 2021

Vi åkte 30 maj och det behövdes ett negativt PCR- test som inte fick vara äldre än 72 timmar. Nu mellanlandade vi i Frankfurt och då fick inte testet vara äldre än 48 timmar. Sagt och gjort 48 timmar innan tog vi test och fyllde i hälsodeklarationen efter vi checkat in, eftersom sittplatsen ska med i dokumentet. QR koden utskriven och ett negativt PCR test på plats. LH har bytt flyg för oss säkert 4 ggr och sista gången blev 1 vecka innan avgång. Hyrbilen som jag bokat i mars skulle vi hämta 5 timmar efter vi landat. Försökte ändra och då skulle det kosta 4000 kr för 4 timmar.

Hyrbilspriserna har blivit förfärliga på Mallorca. Det sägs att det inte finns tillräckligt med bilar nu när turisterna börjar komma. Glada att vi bokat tidigare till normalpris! Så det var bara att ta sig från Oms till stranden och ta sig en god middag och invänta tid för bilavhämtning. Nu var vi inställda på det så inga problem, och det blev betydligt billigare.

Mallorcasemester i juni 2021
En god lunch

Vad vi noterade när vi landade var att det var massvis med charterbussar och taxibilar som väntade på folk. Fast nu fick de vänta utomhus, alltså personerna. Flyget från Tyskland var helt fullt och i Frankfurt och på Palma flygplats var det väldigt mycket folk. En otrolig skillnad mot i påskas när vi var på Mallorca senast. Helt klart är turisterna på gång till Mallorca igen. Det var härligt att se för Mallorcas skull, fast lite skönt var det när vi var nästan själva där innan.

Mallorcasemester i juni 2021
Stranden Port de Soller

Mallorcaliv juni 2021

Vilken skillnad på trafiken, precis som tidigare med köer etc. Att hitta parkeringsplatser i Soller och Port de Soller var precis lika svårt som innan pandemin. Det var fler av våra grannar som var på plats och de flesta restauranger och hotell hade öppnat inför sommarsäsongen. Nu får man äta både inomhus och utomhus även på kvällen så nu rullar det på. Det var en hel del gäster på restaurangerna men inte fullt, kändes rätt behagligt ändå. Vi passade på att besöka några ställen och känna på utelivet igen.

Middag i Palma
Middag i Palma

Palmabesök ett par dagar och där var det ganska lagom med turister, inte fullt tryck utan en avspänd atmosfär. Affärerna öppna som vanligt och det kändes lugnt. Blev en middag med vänner i hamnen i Palma och ett besök på takterrass på hotell Princep, ganska nytt och fräscht med fin utsikt. Ett tips är att köpa glasögon på Mallorca. Gjorde en snabbkoll hemma på progressiva glasögon med normala bågar och med 25% rabatt skulle det bli ca 8000 kr. På Mallorca betalade jag 3200 kr för 2 par! Ett par skulle kosta 1800 kr. Hur sjutton kan det vara så stor skillnad? Är supernöjd!

Takterrass Palma
Takterrass Palma

Välkomna till Mallorca

Som sagt livet är på väg att start upp igen på vår fina ö och vi kan njuta av god mat och även ihop med några vänner, tror man får vara 8 runt bordet nu. Stränderna är fulla av soldyrkare i alla fall på helgerna när även spanjorerna är lediga. Det känns tryggt och smittspridningen är inte särskilt stor heller. Munskydden ska tas bort i slutet på juni och det krävs bara antigentest 48 timmar gammalt just nu. Vaccinpass börjar gälla 1 juli om man är vaccinerad, har precis tagit vaccin nr 2 så nästa gång blir det enkelt….

Mallorcasemester i juni 2021
Mallorca

Förra juni såg ut så här ? Sammanfattning av Mallorcaresan, en annorlunda resa

Välkomna igen till Mallorca

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.