Matresa Zaranda 2 stars Michelin restaurang Mallorca

Här kommer inlägget  om den fantastiska Matresa Zaranda 2 stars Michelin restaurang som vi gjorde när vi bodde på Castell Son Claret. Har ätit på enstjärniga krogar ett par gånger och det har varit väldigt bra. Det här var en klass för sig! Det tog 4 timmar. Det är klart att 2 stjärnor får man ju inte hur som helst, måste vara bäst av bäst. Första gången jag ätit så fint och det vill jag gärna dela med mig till er. Finns säkert någon som gillar mat och vill veta vad som serveras.Matresa Zaranda 2 starsMatresa Zaranda 2 stars

Matresa Zaranda 2 stars

Då börjar vi den kulinariska matresa som vi gjorde på Zaranda med 2 Michelin stjärnor. Det var inte många bord i restaurangen, kanske 7 bord. Lugn miljö med flera stiliga servitörer. 3 menyer att välja på, vi tog mellanmenyn (man är ju svensk med lagom ?). Vinpaket också. Titta här vilken bibel till vinmeny de har. Var lika bra att ta vinpaketet…lite svårt att välja ?.

Vinmenyn
Vinmenyn

Började med lite välkomsttilltugg, snygg servering med konstglas. Längst upp var deras variant av Pa amb oli, höger var currybollar och vänster ost. Mycket gott!

Att starta med
Att starta med

Sedan blev det bröd med lite olivolja i ytterligare en konstglas tallrik. Fick välja mella 4-5 olika brödsorter. Men det var ju inte bröd vi skulle äta idag ?.Bröd

Då startar vi med maten

Första rätten var denna. The route of gold. Venezuela – Tequeno (ostfinger), Colombia – Almojabana (bröd med svart tryffel) och Mejico – Thostada of Cochinito Pibil.

The rote of gold
The route of golf

Efter det här kom följande, en liten vit klut som man trodde var mat. De hällde lite vatten som luktade gott i ett glas och puff kom det en liten tvättlapp  att torka av sig på. Tjusigt!

Tvätta sig
Tvätta sig

Rena och fina var det dax för nästa som var ostron. Riktigt gott med en massa smaker och självklart cava till. Titta vad tjusigt man serverade pärlor med ostronsås som man åt, vilket meck. Pärlorna var ett sött skal som innehöll ostronspad.

Ostronpärlor
Majorica Oyster

Här ligger ostronet under ett tunt lager av rödbeta med pärlor med olika smaker. Mums.

Majorica Oyster
Majorica Oyster

Nu är vi framme vid rätt 3 som är sjöborre med soppa eller eggyolk. Gröna bönor med mint .serveras på tjusig keramik. Gott och fint för ögat, hela tiden!

Eggyvolk
Sea Urching parmentiet

Framme vid Red Prawn from Andratx. Ja så var det räkor från Andratx, trodde Sollerräkan var berömd men självklart var detta gott också.

Andratxräka
Andratxräka

Till räkan krossar man räkhuvudet och gör en mousse som hälls i grönt te, vilken kreativitet!

Krossad räka i te

Så kommer vi till lök kola (!) och baby ärter med någon slags cannelloni på ål. Kreativiteten är enorm här och allt smakar självklart perfekt.

Fisk
Conger el canelloni

Alltså nu börjar man verkligen bli mätt och det är inte klart ännu….kämpa, kämpa…..Här kommer söt Miso  glaze  och rocka ?

Fänkål
Melow skate

Här kommer anklever med svart tryffel tillverkad och bakad i ett lerlock. Man knäckte locket vid bordet och sedan skar man upp anklevern och skalde bort bananbladen (!) med tryffel….mums en riktig smakupplevelse!

Leröverbakad

Jaha så var det dax för kötträtten, jösses magen står i alla hörn men vi kör på ?.

Waygu beef Rib
Waygu beef Rib

Avslutning

Efter kötträtten tog vi faktisk lite paus så maten kunde smälta lite….halvtimme tror jag vi fick sedan var det dax för efterrätten som var en mandelkomposition, typiskt Mallorca. Så vackert komponerat mandel i olika stadier på mandelkaka, gudagott.

Four season
Four seasons

Nu skulle det vara slut och man ville inte ha kaffe utan sluta och lägga sig ? men det kom ändå in ett fat till med en massa småkakor från olika länder. Här skulle vi gissa var de kom ifrån och ha en tävling inbördes.

Kakor från medelhavet
The route of spices

Vann inte men sambon fick ett pris och det var en ensaimada bakad av det fina köket. Kan säga att den tog vi flera dagar senare till em kaffet.

Ensaimaida
Ensaimada

Ja vad tror ni? Tog jag chokladen på kudden? NOT!

Choklad på kudden
Choklad på kudden

Vilken kväll folks! Kan verkligen rekommendera denna övning för de som älskar god mat. Verkligen en Matresa Zaranda 2 stars Michelin man inte glömmer. Zaranda

Tina

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.