Reflektion av vår Mallorcaresa nu när vi är hemma igen

Nu när vi är hemma igen så gör jag en reflektion av vår Mallorcaresa. Nu åkte vi ner med familjen så vi var 3 hushåll, där 2 hyrde boende runt oss. Vi hade 2 små barn med och levde ett ganska vanligt semesterliv trots Corona. Mer hemma absolut men vi gjorde utflykter och besökte restauranger och badade i havet. Vi besökte inga beachklubbar och vi var inte mycket i Palma, shoppingen kändes onödig och vi umgicks nästan bara med familjen.

Reflektion av vår Mallorcaresa
Hej då Mallorca

Reflektion av vår Mallorcaresa

Hemma i Sverige igen efter nästan 3 veckor på Mallorca, tiden gick fort och man vänjer sig vid situationen man hamnar i. Lika konstigt som det känns att inte använda munskydd här hemma, lika konstigt var det att använda det på Mallorca. Vet inte om det gör nytta men det är i alla fall en påminnelse om att vi bör hålla avstånd och det pågår en pandemi. Man påminns när man möter folk med munskydd. Lätt att glömma här hemma när vi inte bär det.

Reflektion av vår Mallorcaresa
Hemfärd

Ser i FB grupper att folk är livrädda att resa till Mallorca bland annat för att smittan ökar i Spanien och Mallorca. Man testar väldigt många nu och därför fångar man fler smittade, vilket är bra och man kan sätta upp restriktioner där smittan är som värst. Just nu är det 4 stadsdelar i Palma som är värst drabbat och det är de fattigaste kvarteren. Dit behöver man ju inte gå. Mest inhemska som är smittade och inte många turister.

Mallorcastrand
Mallorcastrand

Mallorca är fortfarande lika vackert, har underbart väder och fantastiska restauranger. Utflykter till nästan folktomma stränder och bada i rent vatten, det är nästan för bra för att vara sant. Åka bil i bergen och besöka vingårdar och fina små ställen det känns inte farligt nu. Vandra i bergen utan att möta stora grupper det är också lyx. Livet är fantastiskt på Mallorca nu.

Palma
Palma

Vi längtar tillbaka

Hemresan gick bra via Zurich, dock inte många från Palma så man märker att flera länder har karantän efter vistelse i Spanien, det påverkar så klart resandet. Min fundering är hur många flyg kommer att landa på Mallorca denna vinter? Kanske blir svårt att komma ner efter oktober för vem vill flyga med tomma plan. Ja det blir intressant att följa men vi hoppas och vill åka ner igen senast i november.

Tomma flyg
Tomma flyg

Trots allt så är det bättre klimat och inte lika mörkt som i ett Sverige i november. Med ett ansvar och ett lite annorlunda beteende så är jag övertygad om att livet på Mallorca är helt underbart, även om Corona finns, även denna vinter. Sitta utomhus och äta frukost och lunch i solen, och slippa tjocka jackor och mössor. För att inte tala om ljuset…..

Mitt Mallorca
Mitt Mallorca

Nu har vi lite annat projekt som prioriteras och som har blivit försenat på grund av lite annat och vår resa. Så nu måste vi spränga sten så mycket vi orkar …..

Länk till hur vi hade det Mallorcaliv trots Corona, utflykter och annat

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.