Roadtrip i Sverige 2 dagar. Minisemester nu.

Vi hade planerat in en liten minisemester på ett par dagar i Sverige. Vi brukar ta någon dag med bilen runt min födelsedag i juli. Så även i år blev det en liten Roadtrip i Sverige. Kul att se nya ställen! Bokat för ett tag sedan, så vem kunde gissa det skulle bli så varmt ?.

Roadtrip i Sverige

I år blev det Småland och Halland. Hittade en trevlig Herrgård mitt ute Småland vid en sjö. Toftaholm Roadtrip i Sverige

Vi hade med lite picnic, så vi satte oss vid  en sjö och njöt en stund. Picnic

Jätte gulligt ställe! Lugnt och fridfullt med lite promenadstråk och bad för den som gillar. Vi varvade verkligen ner och åt en riktigt god middag på kvällen. Allt var kanon förutom värmen som ingen kunde göra något åt ?. Gillar verkligen att hitta dessa små smultronställen runt om i Sverige.

Toftaholm
Toftaholm

Roadtrip i Sverige

Middag Toftaholm

Dessert

Hotellfrukost och födelsedag

Som jag har skrivit tidigare, hotellfrukost är det bästa jag vet. Plocka till sig av allt möjligt och sitta och ta det lugnt. Grejen är ju att man klarar sig till kvällsmaten! I alla fall blev det så nu

Hotellfrukost
Hotellfrukost

Födelsedag också så det blev en present från favoritaffären ?. Har tydligen varit snäll i år också ?

Louis Vuitton

Ästad vingård

Eftersom vi är vinintresserade så tänkte vi att Sveriges största vingård blir ett kanonval på min födelsedag.

Långt ut i Hallands skogar hittade vi vingården.

Hallands skogar
Hallands skogar

Här hittar vi Ästad vingård . Aldrig varit där och jag hade stora förväntningar…

Ästad vingård

Väldigt trevlig vinvandring och vinprovning av duktig sommelier. Lite varmt ute på vinfältet, men häftigt att se så stort vinfält i Sverige. Fick visning om tillverkning mm. Plantorna sattes 2010. Verkar inte vara så lätt att odla i Sverige men i år funkar det nog.

Vinfält i Sverige
Vinfält i Sverige
Vinprovning
Vinprovning

Här på vingården var det vita viner som gällde. Druvan heter Solaris och vi fick smaka vitt mousserande från gården. Väldigt gott! Första glaset blev det vitt i.

Annars vet jag inte riktigt vad jag tycker om stället. Stort och tydligen har man fångarna på gården tema också. Inte min grej! Fanns ett Spa men ingen pool utan någon grön damm. Tunnor att bada i inte min grej heller, lite snuskigt tycker jag, men många gillar det. Lite besviken på det.

Stället hade lite olika stilar, tror man håller på att utöka och ändra lite inriktning. Nytt så kallat  slott som  jag inte gillade stilen på här, men det står för mig. Rummen låg i hus som såg ut som vilda västern ?…. och saknade AC som jag ville ha i denna värmen.

Ästad slott
Ästad slott

Rummen

Maten var otroligt god men vi fick vänta länge mellan rätterna på vår avsmakningsmeny. Kunskapen om viner var inte hög hos vår servis, vilket jag ifrågasätter på en vingård.

Höga  ambitioner men tar nog ett tag innan allt är på plats. Lycka till Ästad.

Sommarens Roadtrip i Sverige!

 

Se vår Herrgårdsweekend tidigare Herrgårdsweekend

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.