Augustipyssel i trädgården, riktig sommar nu

Vilken underbar Augustisommar det blev ändå. Augustipyssel i trädgården det är ändå väldigt trevligt. Tycker att allt är lite sent men har förstått att den kalla och blåsiga juli gjort sitt till. Den kalla våren har inte heller varit en fördel för växtligheten. Spännande att se om allt hinner bli klart nu i augusti. Första tomaterna är skördade i alla fall.

Egna tomater
Egna tomater

Augustipyssel i trädgården

Så äntligen kan man vara ute och pyssla med allt möjligt och det är bara jätte härligt. Ett tag trodde jag faktiskt att allt skulle blåsa bort, jag spjälkade och band upp tomater och physalis plus lite annat. Växterna höll ju på att blåsa sönder och grenar bröts, rädda det som räddas kan. Gurkan dog så klart.

Augustipyssel
Mina krukor på terassen
Physalis
Physalis

Juni var ju fin så de flesta krukor och växter kom ju igång bra, men sen vet jag inte vad som hände. När vi kom hem i mitten på juli så kunde jag i alla fall  skörda både krusbär och vinbär. Har ju en buske med vinkrusbär också som gav sådär med bär i år, har gjort marmelad på dessa tidigare men i år blev det jätte god saft, får försöka förnya sig lite.

Augustipyssel i trädgården
Mina krusbär och vinbär
Saft på gång
Saft på gång

Min fina kompis hade vattnat medans vi var borta annars hade det inte funkat. Idag har jag skördat de första tomaterna och det är lika roligt varje gång. Tomatväxterna ser sådär ut men det skall allt bli några stycken ändå , nu börjar man kunna plocka varje dag. Annars blir det mest örter i år, det blir nästa år som blir mer spännande, i ett växthus.

Augustipyssel i trädgården
Tomatplanta
Mina björnbär
Mina björnbär

Växthusprojektet går sakta framåt

När all jord var borta så startade räknearbete med hur många spränghål som måste till, skall visst i snigeldynamit i alla hål för att få bort det lilla berget, så att växthuset skall stå rakt. Hoppas detta funkar! Man lär sig nytt hela tiden. Hålen är markerade så här skall det borras ….

Växthusprojekt
Växthusprojekt

Tina

Ett svar på ”Augustipyssel i trädgården, riktig sommar nu”

  1. Så spännande få se det nya växthuset växa fram, det ser ut som växthus och terassen flyter i samman, trevligt.
    Vädret har varit si och så med här upp i norr så det har inte blivit så mycket bär på vår ö och det som inte har hunnit komma nu blir nog ingenting av, bättre lycka nästa år och förhoppningsvis så har jag också fått ett växthus ?.
    Ha en fortsatt skön höst.☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.