Hemestersommar på Västkusten och Mallorca

Visst kan man säga att man har hemestersommar på Västkusten och på Mallorca, har ju mina hem på bägge ställen ?. Nya ord som dyker upp med nya situationer som uppstår, intressant. Så glada för våra veckor på Mallorca men nu har vi livet på Västkusten med allt vad det innebär. Om allt funkar är vi tillbaka på Mallorca i slutet på augusti igen, vi får väl se…..

Hemestersommar på västkusten
Hej Mallorca

Hemestersommar på Västkusten

Eller vad man nu kallar det när man är ledig hela tiden ☺️. Nu är det högsäsong här ute på Tjörn, otroligt mycket människor som är i omlopp, finns överallt. Som sagt folk har hemester och åker ut till kusten och lunchar och badar. Vi som bor här kan ju avvakta lite allt tar ju inte slut riktigt ännu.

Hemestersommar på västkusten
Hemestersommar på västkusten

Fortfarande är vi restriktiva och umgås nästan bara med barn och barnbarn, händer att vi fikar eller äter lunch med vänner utomhus men det är inte ofta. Trist faktiskt för sommaren brukar ju vara den tid på året som vi umgås mest med våra vänner. Går ingen nöd på oss i alla fall, vi har ju båt och trädgård plus lite nya projekt….

Gratinerade kräftor
Gratinerade kräftor

Det har blivit mycket barnbarn och det är så härligt och kul när vi kan vara ute med båtliv och bad mm. Fast sen vi kom hem har det inte varit det bästa semestervädret precis, mycket sol men detta blåsande som verkar vara årets grej här ute. Skall dock inte klaga på helgen som bjöd på högsommarvärme.

Hemestersommar på västkusten
Barnbarn i värmen

Nya projektet har tagit sin början

Sommarprojektet i år var ju att färdigställa och fixa sånt som släpat lite och underhåll av hus på västkusten = aldrig färdig. Har ju skrivit att växthus har dykt upp i mina tankar och börjat titta på tomten, plats och grannars godkännande plus vilket växthus som passar bäst. Är faktiskt på god väg nu ? med nytt projekt.

Växthus här
Växthus här

Platsen har jag hittat. Grannarna har godkänt ?. Växthuset är beställt och sambon är i full gång med att ta bort berg och jord mm. 10 veckors leveranstid på växthuset så vi får se hur det går med sprängning mm??. Så spännande och  kul det skall bli, en helt ny värld att upptäcka för mig. Nästa vår kör jag växthus/orangeri, man blir aldrig för gammal för att lära sig nytt

Nytt projekt
Nytt projekt

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.