Champangeprovning och skaldjur

Då är jag i princip klar med mina förberedelser inför vinprovningen. Eftersom jag bestämt att denna gången skall vi testa lite olika champanger… eller nästan i alla fall så tänkte jag vi skulle ha skaldjur och kantarellpaj efter vi smakat av vinerna.

Igår fick jag leverans av levande kräftor av vår vän fiskaren (fördelen med att bo vid kusten), men fick sätta igång och koka dem igårkväll 😄.

Kräftor

Man kan ju göra sin vinprovning hur man vill men i vår lilla grupp har vi bestämt att vi gör blindprovning. Det innebär att jag täcker in flaskorna och sätter olika nummer på. Sedan häller vi upp i 4 olika glas och sedan är det upp till de andra att gissa vad de har i glasen, land,druva mm. Det skall bli spännande idag och se om de sätter vilka som är champange och liknande…återkommer imorgon med hur det gick och vad vi hade i flaskorna.

Champangeprovning

Så här dukade jag med 4 glas och papper att skriva på plus ett vattenglas.

Dukat bord

Kantarellpajen och äppelpajen är färdiga

Pajer

Då kör vi!!
Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.