Frankrike och vinprovarresa och tjejresan en upplevelse

Så var vi då framme i Frankrike och vinprovarresa. Varit här några dagar nu. Ja flygresan gick bra men bilresan blir nog en bra historia så småningom. Just nu har jag inte rört bilen sen vi kom hit. En chaufför och 2 kartläsare innebar att resan tog 4 timmar istället för 2,5 timmar 🤪. GPS tog oss upp i bergen till typ en getstig som vi inte vågade åka vidare på trots att GPS visade 7 min till målet. Vi vände och då tog det ytterligare 1 timme minst. Blev som jag misstänkte 😉 men vi kom fram till slut. Fick i alla fall se korkekar uppe i bergen….

Korkek
Korkek

Frankrike och vinprovarresa

Det fina vädret försvann när vi kom ner och det blåste och regnade i 2 dagar men vi har promenerat runt i den fina byn Collioure, ätit lunch,middag och undersökt en otroligt fin by.

Collioure
Collioure

Vi har köpt 3 röda viner från närområdet och haft en vinprovning och lagat mat ihop. Väldigt trevligt och vi valde ut 3 viner helt utan kunskap. Olika viner och god mat plus att det blev ett kul vinspel  jag köpte med mig.

Vinspel
Vinspel

Frankrike och vinprovarresa

Onsdag eftermiddag blev det besök på några vingårdar i närområdet där vi köpte med några flaskor vi skall testa en kväll. Mycket vinfokus, men det var ju meningen.

Hur fungerar det?

Det fungerar fint. Lite olika rutiner men i stort fungerar det bra. Hänsyn, jag fick eget rum 😊 och lagom med små tripper som vi gjort utan stress. Lite egentid är också bra. Tiden går fort och här är så fint 👍. Så här glada var vi efter god middag på stan.

Frankrike och vinprovarresa

Härligt liv i Frankrike

Gillar verkligen den avslappnande tillvaron som är i dessa små pittoreska byar som finns utmed kusten. En kaffe här, ett glas vin där och vacker natur och ingen verkar ha bråttom heller, me like.

Nu skall vi ner till byn och möta några andra svenska damer i boule….livet rullar på

Frankrike

Tina

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.