Hur blev 5 veckor i Port de Soller?

Tänk vad tiden ändå har gått fort. Hur blev mina 5 veckor i Port de Soller? Sitter lite och funderar nu när jag skall till kalla Sverige imorgon. Det är med lite delad känsla jag åker hem imorgon. En del av mig längtar otroligt efter familjen och framförallt mina söta barnbarn. Nu vill jag krama och gosa med dem. En annan del av mig vill stanna kvar och inte åka till kylan igen. Underbart med alla blommor, grönskan och våren som kommit hit, ja vad skall man säga?Mallorca

5 veckor i Port de Soller

Tyckte jag hade oceaner av tid när jag kom ner i slutet på januari och det hade jag ju också ?. Vädret har ju inte varit det bästa men det har varierat ordentligt. Snö framförallt i bergen och mycket regn. Det har generellt varit en kylig februari. Någon  sa att det inte varit så kallt på många år i februari här. Det har också varit sommardagar med frukost på altanen och lite häng i solstolen.5 veckor i Port de Soller

Det är kanske så här det är denna tiden på året. Har ju pratat med Sverige varje dag så det har ju varit ordentligt kallt och snö där också. Njuter så av att slippa ha strumpor i skorna och bara en tröja när man går ut här. Älskar  också färgerna här nere. Längre ljusa dagar också. Eller hur? Så här ser det ut hemma…vackert men kallt. Vilken kontrast!Vinterkusten

Vad har jag gjort då? 5 veckor i Port de Soller! Faktiskt en hel del…. Mycket powerwalk både här och i Palma när det inte regnade. Fått läst 3 böcker! Har hittat matta, byrå och soffbord. Har fått shoppat lite kläder inför våren. Varit på utflykt då min sambo kom ner och besökt lite bodegas. Besökt lite nya restauranger. Fått målat en dörr ?. Fixat med mina växter och fått råd av trädgårdsmästare mm. Nöjd!Nymålad

 

Egentid är viktig

Framförallt har jag fått rå om mig själv. Var lite rädd det skulle bli ensamt men det var så skönt att ta sin tid och inte vara beroende av någon. Vet inte när jag hade det sist så länge….antagligen innan man skaffade familj. Ny känsla men har varit  så nyttigt och jag känner mig starkare än på länge. Som en kollega frågade mig,  hur känns det att ha slutat jobba? Är det som en lång semester eller är du pensionär? Svaret kom snabbt, som en lång semester!

Efter ett långt arbetsliv och de sista 10 åren med otroligt tempo och stress så håller jag nog  på att varva ner fortfarande, det tar sin tid. Det får det ta! Kan verkligen rekommendera det till er som känner sig lite slutkörda, våga ta tiden för er själva.

Nu åker jag hem och det är en massa trevliga saker på gång, och jag skall få krama och gosa med dessa 3 älsklingar igen.Barnbarn

Mallorca, jag kommer snart tillbaka!

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.