Hur påverkar pandemin oss just nu?

Funderar just nu en del på hur pandemin påverkar oss? Har vi tröttnat på att vara försiktiga, eller var det så att det funkade ganska ok i somras, vi vill fortsätta så? Gick ju bra att umgås utomhus med att äta och fika. Sakta tog man sig iväg på utflykter med bilen till små mysiga ställen. Gick ju även fint att resa till Mallorca ett par gånger.

Hur påverkar pandemin oss
Mina prästkragar i oktober

Hur påverkar pandemin oss just nu

Tror att vi levde ett ganska gott sommarliv, vi kunde vara utomhus mycket. Åka båt, vandra i omgivningarna och hitta fina vägar plus äta luncher utomhus på krogarna runt om. Även träffa familjen och några vänner utomhus, funkar ju tills det blir för kallt. Nu är det dax att flytta inomhus igen och vad händer med umgänget då?

Hur påverkar pandemin oss
Familjesammankomst

Europa stängs ner mer och mer och det finns restriktioner överallt. Pandemin har tagit fart igen, efter lite andrum i sommar. Tror inte alla orkar följa allt som sägs och glömmer av sig. Hur kommer det bli och hur skall man tänka? Känner att jag varit och är restriktiv och är noga med avstånd och handhygien. Mycket hemmavid både med pluggandet och annat fix, funkar men lite trist ibland.

Fix hemmavid
Fix hemmavid

Märkligt detta med vänner under pandemin. Träffat några enstaka i sommar men det är ganska tyst. Vi har stoppat upp med våra vinprovningar som vi har haft i över 20 år. Spontana tjejmiddagar är borta. Shoppingresa in till stan finns inte, inga evenemang, de flesta framskjutna till nästa år. Vi har blivit hemmasittande för att skydda oss. Vad händer med alla vänner som också tar det lugnt?

Hur påverkar pandemin oss
Vad gör vännerna?

Börjar man bli lite asocial

Man frågade runt och höll kontakten i början men det rinner ut i sanden känns det som. Alla har väl sina familjer och har hittat sitt sätt att leva. Vi väntar nog alla på att det skall normaliseras snart så det blir som vanligt igen, men undrar om det blir det? Vem tar kontakten och vem vågar börja?

Med barnbarn i skogen
Med barnbarn i skogen

Vi får väl se hur det blir och under tiden tar vi det lugnt och sköter om oss och pysslar på och pluggar vidare. Vandrar i naturen och pratar med familjen via FaceTime och enstaka möten. Skadar inte att ta det lugnt men det rycker lite i reseådran…..

Njuter av lugnet
Njuter med barnbarn

Tina

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.