Weekend i Karlstad både studier och sightseeing

Så kom vi då till vår weekend i Karlstad i slutet av oktober därför att jag skulle på föreläsningar. Ska vara ärlig och säga att jag aldrig varit i Karlstad en hel helg tidigare. Var där i jobbsammanhang och besökte flygplatsen när den var under uppbyggnad för ett antal år sedan. Nu åkte vi dit på grund av föreläsningar på universitet där både fredag och söndag. Lördagen hade jag ett uppdrag som sedan skulle redovisas på söndagen. Kul och spännande att vara student, men massor att läsa och skriva. Lär mig väldigt mycket just nu ?. Så mycket sevärt i Karlstad och vilka trevliga restauranger det finns där, därför kan jag lätt rekommendera staden.

Weekend i Karlstad
Weekend i Karlstad

Weekend i Karlstad med allt
Vi åkte upp tidigt på fredag morgon för att min första lektion startade kl 13. Kom upp tidigt så vi åkte ut till Hammarö och till en restaurang vid Vänerns strand som heter Mörudden. Åt Wienerschnitzel plus god kaka som dagens och det var gott. Populärt ställe!

Mörudden
Mörudden

Föreläsningar till halv 5. På kvällen besökte vi ett par krogar nere vid inre hamnen som vi blivit tipsade om, och där var det fullt av fräcka bostadshus och restauranger. Relativt nybyggt med Löfbergs Lila i ena änden. Så häftigt och jag kan tänka mig att sommaren där med alla uteserveringar är helt fantastiskt. Vi hittade en tapas bar med goda viner, så ett glas vin där innan vi gick till Baron som är en annan populär restaurang.

Weekend i Karlstad
Inre Hamnen

Lördag morgon, och iväg till Hammarö sydspets där man ser Vänern som bäst. Lite foto jobb inför kursen sedan en trevlig brunch på Royale. Lite sightseeing på stan och en promenad till Värmlands museum, som man bara inte får missa, klart sevärd. En vacker höstpark utanför museet och Klarälven som flöt förbi, Karlstad är verkligen fint.

Weekend i Karlstad
Klarälven

Missa inte Sandgrund och Lars Lerin
Efter en bra middag på Tryckeriet, ytterligare en populär restaurang, var vi ganska trötta och nöjda med dagen. Söndagen var det nya lektioner och utvärdering av mina bilder. Gick bra! Det är ju hur kul som helst att plugga på äldre dagar. Inte fel att lära nytt och hålla igång hjärncellerna.

Karlstad Universitet
Karlstad Universitet

Dags att avrunda Karlstad med ett besök på Sandgrund, som var ett riktigt danshak en gång i tiden, men som nu är utställning av Lars Lerin verk. Oj vilken mästare han är, och så många fina verk. Där kan man gå hur länge som helst och njuta. Dags att dra hemåt efter intensiv helg men först ville jag säga hej till nya statyn på Sven-Erik Magnusson som står på Sandgrundsudden.

Lars Lerin
Lars Lerin

Om det inte var för skolan hade vi nog inte åkt till Karlstad men vilken fin stad och en hel del att titta på. Supernöjda med vår weekend i Karlstad, återkommer någon sommar och sitter utmed kajen och njuter….

Weekend i Karlstad
Weekend i Karlstad

Tina

2 svar på ”Weekend i Karlstad både studier och sightseeing”

  1. Så fantastisk duktig du är som studerar, man blir aldrig för gammal att ta till sig mängder med kunskap?, kanske en ny karriär, ja man vet aldrig?‍?.
    Själv ägnar jag hösten åt att planerar för en vandring på S:t Olavsleden, en pilgrimsfärd från hav till hav 58 mil lång ?.
    Lycka till med studierna ☀️

    1. Tack! Det är så kul att lära sig ngt något nytt. Hm ja kanske det kommer till användning ? Vad spännande med vandring, men så långt ?. Härligt med planer ?
      Ha en skön höst ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.