Pluggbubblan slut och växthusbygge går framåt

Nu är pluggbubblan slut och jag är ute igen. Det blev verkligen så. Plugga på universitetet på heltid var kul och jag har lärt mig massor men jag gick verkligen in i en pluggbubbla. Hann ju inte med så mycket annat, läsa en massa böcker och inlämningar var 14e dag. De sista  2 veckorna har jag bara läst och skrivit uppsatser plus fotojobb som ska lämnas in. Allt är inlämnat nu. Härligt men faktiskt lite trist också. Får se om jag fortsätter till hösten…..

Pluggbubblan slut
Gustaf Fröding

Pluggbubblan slut nu

Kom ut ur bubblan nu som varat ett par månader. Det tog tid men jag var nyfiken på böckerna och verkligen läste allt. Grupparbete med folk på distans, en liten utmaning. Nu har jag gjort mitt bästa och hittills har det gått fint. Är nog sådan att när jag ger mig in i något så är det allt som gäller.

Pluggbubblan slut
Nils Ferlin

Kan  väl säga att städning, tvättning, bakning och lite annat har inte blivit prioriterat denna period. Det sociala ligger ju på is och det var ju tur det för det hade inte heller hunnits med. Bra sätt att göra något vettigt och hålla i gång huvudet lite. Vad jag inte hållit igång med är träningen, vill inte gå på gym nu så det är utomhus som gäller. Gick runt milen per dag innan pluggandet sen har jag suttit still. Det är en stor nackdel, tyckte inte jag hann, det kanske jag hade  gjort men prioriterade bort det fullständigt.

Promenadvy
Promenadvy

Så nu sitter jag här klok som en bok men har tappat konditionen och lagt på mig några kilo. Snacka om färskvara! Nu måste jag igång igen, ut och gå plus ta hand om mitt hem och fixa lite mysigt inne. I går blev det drygt  18000 steg, ingen promenad, men bar marksten till nya växthuset upp till altanen. Tog hela dagen och det känns.

Marksten
Marksten

Växthusprojektet löper på

Som alltid tar det längre tid än man tror. Det där med bergsprängningen  var en utmaning som heter duga. Den tog sin tid, var tuffare än vi räknat med, fast nu är den äntligen klar. Sambon är envis, jag kände stundtals att vi struntar i detta.  Det blev att göra en form för gjutning till grunden. Den blev också klar och nu har formen gjutits. Lite planerande innan, vill ju ha vatten och el indraget, plus avlopp och ett hål för vinrankan. Allt det där är fixat nu.

Pluggbubblan slut
Grunden

Montering av grunden till växthuset först sedan har vi i helgen fyllt i stenar, kross och sist flis som skall jämnas och tryckas till. Fick hjälp från stan, gulliga familjen. Golvet kom också på plats igår så denna veckan startar resningen av huset. Det är så spännande! Som jag har längtat. Nu är bara det roliga kvar ….

Go hjälp
Go hjälp

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.