Mallorcalängtan tog över igen, vi är här

Mallorcalängtan tog över igen. Åh så svårt att ta ett beslut hur vi ska göra, åka ner som planerat till Mallorca eller stanna hemma nu. Vi hade en resa med SAS ner och man läser om alla möjliga tankar om att resa eller inte. Lite skräck propaganda hemma om att ska man verkligen  resa till Mallorca, inte ta med smitta ner, håll er hemma osv. Tankarna far runt. Pratar med folk på Mallorca som inte vågar åka till Sverige och i Sverige vågar man inte åka till Mallorca. Så märkligt det har blivit och så olika vi tänker. Antagligen utgår vi från olika erfarenheter, vad vet jag. Lite snurrig och med en längtan till värmen, vi har ju eget boende på en bergstopp, så vi packade och åkte.

Mallorcalängtan tog över
Port de Soller

Mallorcalängtan tog över

Vi har levt själva och byggt växthus och pluggat i några månader och varit friska, så därför kände vi till slut att vi vill ner och titta till vårt boende och växter. Flyget ner kändes igen helt ok. Kapten sa att luften byts ut i kabinen var 3dje minut vilket känns fint plus att det var knappt halvfyllt. Munskydd på alla och bättre rutiner vid avstigning. Men som gammal SASare tycker jag det är hemskt att se dessa tomma flygplatser och alla som blivit permitterade i branschen. Tänk hur ett virus förvandlat världen och oss människor….

Mallorcalängtan tog över
Flight

Nu är vi här på Mallorca i ca 20 grader och ganska ensamma på vår topp i Port de Soller. Det känns tryggt, vi handlar med munskydd och spritar händerna och alla håller avstånd. Det blir påtagligt när alla bär munskydd, faktiskt. Vi äter frukost utomhus och även lunch och det är som svensk sommar.

Port de Soller
Port de Soller

Våra växter behövde pysslas om plus lite annat, det är inte helt lätt att ha 2 hem i dessa tider. Är tacksam att vi prioriterat att ha ett boende på Mallorca, men jobb och oro också. Vem visste att vi skulle hamna i denna situationen? Tror nog att var och en tar sitt ansvar så långt det går  och man kan. Förstår att man inte åker hit som turist just nu, inte många hotell öppna och inte mycket att roa sig med. Semesterresor är nog inte nödvändiga tyvärr. Hålla sig hemma och ut i naturen, det är det som gäller nu oavsett var man bor.

My garden
My garden

Vardagslivet på Mallorca

Som sagt, hemma och pyssla och njuta av vädret och naturen. Dagen börjar med en powerwalk eller vandring i naturen runt vår by. Man möter en och annan men det är ganska folktomt. Ett fåtal restauranger är öppna, får se om vi besöker någon, vill ju gärna stötta verksamheten här nere. Annars frossar vi i frukt och grönsaker här hemma.

Morgonpromenad
Morgonpromenad

Vi har bara varit här ett par dagar nu och känner oss för vad som är ok. Verkar som smittspridningen på Mallorca är hanterbar just nu, men ser och hör att Sverige börjar få stora problem. Just nu idag känns det som att vi stannar här ett tag men man får ju vara flexibel. Take care och var rädda om varandra!

Min morgonpromenad
Min morgonpromenad

Tina

 

2 svar på ”Mallorcalängtan tog över igen, vi är här”

 1. Så bra beslut av er att åka till ert andra hem och så skönt att beslutet känns rätt .
  Var det krångligt med Covid-19 testet, den får ju inte vara mer än 72 timmar gammal när man kommer in i landet, jag har undrat hur skall det skall gå till när man får vänta på provsvar i fyra dagar, men då är det ju försent ?, hur gjorde ni?
  Personligen så tycker jag att det spelar ingen roll om man vistas i Sverige eller i ett annat land så länge man har eget boende, följer det regler som råder i det landet, för det verkar ju vara samma smitta vars du än är på jorden!!
  Allt gott till er från snöblaskigt Västernorrland ☔️??

  1. Hej,
   Det är på måndag den 23 nov de börjar med PCR test. Vi behövde bara Q R koden. Håller med verkar krångligt. Har hört det skall finnas någon gräddfil men då kostar det ca 2000 kr. Får se hur vi gör,hade tänk åka till SE i jul men får man inte träffa familjen kan det ju kvitta….
   Här är ljuvligt nu! Var ensamma på en badstrand igår och badade. Här håller man distans och just nu är smittan mindre än i Sverige eller västra Götaland där vi bor. Ja, det gäller att följa regler och ha sunt förnuft…
   Ha det så bra du kan i snöblasket ?☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.