Idag skulle vi åkt hem från Mallorca, ingen resa

Idag skulle vi åkt hem från Mallorca enligt min kalender efter att ha firat påsk och någon vecka till. Fanns en hel del inplanerat som att fira en kompis 65års dag i veckan i Puerto Portals. Bordet får stå kvar till en annan gång, hoppas vi. Så mycket planerande och ta för givet grejer man var i gång med….

Mallorcalunch
Mallorcalunch

Idag skulle vi åkt hem

Ser i min kalender allt som är borta, och ser också att idag skulle vi återvänt till Sverige för att börja fixa med allt här hemma. Hur går det med mina växter på Mallorca, jag vet det är världsliga problem men de har fått så mycket omsorg. Undrar när vi kommer tillbaka igen, man lever på hoppet att kanske i sommar …

Idag skulle vi åkt
Mina citrusträd

Följer tidningarna på Mallorca och de har bra kontroll men visst ökar det där också. Förstår deras frustration att allt är stängt och folk lever i karantän och ekonomin går åt skogen. De försöker hitta en plan hur man skall starta upp igen, skall försöka få igång viss turism till sommaren. Antagligen spanjorer i första hand, men hade varit bra med oss som har eget boende och inte hotell.

Idag skulle vi åkt
Deià

Det blir som det blir ändå, vi kan inte göra mycket annat än avvakta och göra det bästa av hela detta kaoset som ett  virus ställt till. Så är det men i mina tankar och drömmar så hade jag varit på väg hem nu…

Nu målas det staket

Efter mina promenader och lunch så har jag kommit igång med att skrapa och måla om våra staket. Några dagar var det sommarvärme så då vill man pyssla utomhus, eller hur? Vita staket med kors, några stycken runt altaner, trappräcken och tomtgräns, det blir några timmar det ?. Jag är igång i alla fall, fast idag blåste färgen av penseln så jag fortsätter en annan lugnare dag.

Idag skulle vi åkt
Målning på g

Håller med andra bloggare och vänner det börjar bli lite tjatigt, vi är ju inte vana vid det här. Har full respekt för situationen och blir sorgsen när man ser och läser om folk som dör och blir ordentligt sjuka. Ena dagen lite nere och fundersam nästa lite lättare, ibland känns det som en skräckfilm man tittar på. Svårt att fatta när livet liksom fortsätter här ute på ön, än så länge ….

Våren
Våren

Tina

2 svar på ”Idag skulle vi åkt hem från Mallorca, ingen resa”

 1. Jag förstår din frustration över att inte har möjlighet att ta hand om dina växter, känns så hemskt att måste lämna dom utan uppsikt och helt i sitt öde?, det är ju levande ting som man är så rädd om.
  Har inte någon trädgårdsmästare möjlighet eller få lov att åka och hjälpa till med sånt, jag antar att det är många med er som befinner sig i samma situation.

  Nu får vi önska att det här hemska sakta men säkert försvinner och att vi på något vis kan komma tillbaka på något mycket bättre och att vi har lärt oss någonting av det här och som vi kan ta till oss och som är bra för vår planet och alla levande varelse på vår jord.
  Önskar dig en rofylld helg ?

  1. Hej!
   Tyvärr har vi inte den hjälpen ? och man måste in lägenheten för att nå trädgården på baksidan, där det är berg ovanför. Än så länge funkar bevattningen men när batterierna är slut så vet vi inte….
   Håller helt med dig och har också tänkt att det kan komma något gott ut av detta. På många olika plan. Tid för eftertanke och inte ta allt för givet. Fascinerande när man ser hur djur tar för sig när människorna stannar hemma ?
   Helgen blev fin med mycket utomhusaktiviteter, vilket var bra för nu regnar det här.
   Var rädd om dig ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.