Rastlös är ordet just nu, fast egentligen ingen fara

Ja så är det, rastlös är ordet just nu. Det är ju lugnt egentligen, eller ja, vi är friska och håller social distans, men vissa dagar är man ganska rastlös. Är ju van att hitta på saker att göra och kalendern lagom fylld, fast nu är den tom och man har pausat. Märkligt liv, lite eftertanke och hur länge skall vi ha det så här?

Rastlös är ordet
Rastlös

Rastlös är ordet just nu

Påsken har varit och vi har ätit för mycket, lyxproblem, men det är ju vad folk gör som man har kontakt med. Man unnar sig och försöker göra tillvaron lite trevligare, äter gott och tittar på TV. Har ju aldrig varit någon TV person då jag blir lite rastlös av att sitta still för länge.

Påskmat
Påskmat

Trädgården lockar men det är ju fortfarande ganska kallt och blåsigt. Vill gärna plantera blommor och kunna sitta ute men här ute vid kusten har det blåst ordentligt de senaste veckorna. Solen skiner men det är kyligt. Snart är det maj och då kanske, är förberedd i alla fall. I år blir det ingen stress, den saken  är helt klar.

Maj i Sverige
Maj i Sverige

En liten utflykt till Göteborg blev det i veckan, bilen skulle besiktigas, kändes säkert och allt gick fint. Leverans av matkasse till mamma  som också isolerar sig, samt upphämtning av krusbärsbuske hos dottern, den fanns färdig för leverans. Tyvärr inget gos med barnbarn.

Gör det man kan, ha rutiner

Rutiner är något som är väldigt viktigt fick jag lära mig på en kurs, framförallt om man inte jobbar. Man måste ha rutiner för att få lite ordning på sin dag. Lätt att bli nedstämd om man inte har sina små rutiner, och det stämmer. Man  måste ha lite planer varje dag, även om det bara är småsaker. Behöver inte vara märkvärdigt men ändå.

Rastlös är ordet
Rastlös

Hos mig ringer kl 8 varje morgon, eftersom jag är natt människa så är jag mer död än levande då. Hade lätt kunnat vända på  dygnet, men det hade inte fungerat. Behöver 1 timme att vakna och nästan varje morgon har  jag lyckan att FaceTime med dotter och barnbarn. Får följa lillans utveckling och vi har lärt känna varandra via telefonen, och  jag får ett härligt leende varje morgon och det hjälper lite.

Älskade barnbarn
Älskade barnbarn

Sedan blir det frukost till Nyhetsmorgon och vad som hänt. Kl 10 stängs Tvn ner och fixar i köket efter frukosten. Sedan sätter jag mig vid mitt skrivbord och plockar med betalningar, göra beställningar på nätet eller kolla nyheter och sociala medier, lite Mail och annat fix. Tar 1 timme ca, beror ju på.

Vackra vyer
Vackra vyer

Sedan blir det att göra iordning sig själv, kan ju inte gå i pyjamas hela dagen. Är viktigt att man byter om och kommer igång med typ en promenad eller andra ärenden. Brukar ta min 6-7 km runda nu. Jätte skönt och sedan blir det lite sen lunch.

Rastlös är ordet
Promenadvy

 

Tina

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.