Jul i Palma de Mallorca. Andra traditioner

Jul i Palma blir inte riktigt som i Sverige. Olika traditioner i olika länder. Kul tycker  jag. Lite kan man ta med sig hemifrån och lite nytt härifrån. Vi hade tänkt åka till antikmarknaden som jag skrivit om tidigare i Consell. Solen var så härlig så det blev frukost ute på altanen. Efter det  blev jag liggande i soffan på altanen med en bok istället ?. Så här såg min utsikt ut! Så gott att bara njuta av den goa värmen.

Jul i Palma

Lite annorlunda julafton men så himla gott. 18 grader!

 

Jul i Palma

Vi åt i alla fall sill och skinka, både griljerad och torkad samt salami. Sedan ost och lite gott vin och faktiskts så satte vi på lite julmusik. Massa stearinljus och absolut att julaftonskänslan  fanns där. Godis blev det också, Aladdin är inte min favorit utan här blir det alltid en kartong Anton Berghs choklad ?. Lite skumtomtar också!

På senkvällen tog vi oss ner till katedralen där det skulle vara midnattsmässa vid 23. Det var en del människor ute och gick men många var på väg till katedralen som vi var. Det var kö utanför trots att vi var 1 timme för tidigt. Alla fick faktiskt inte sittplats. Så mäktigt med midnattsmässa i denna stora fina katedral. Upplyst ned massa ljus både el och levande. Titta så härligt det ser utPalma katedral

Det var sång och predikan från olika personer. Den yngste var en kille runt 10 år. Så jätte duktig att prata inför en fullsatt katedral. Det var verkligen alla åldrar och nationaliteter där. Predikan hölls på Mallorcin så lite svårt att förstå men känslan var fantastiskt. Kan verkligen rekommendera ett besök där om ni är i Palma på julafton. Titta så fint det runda fönstret med alla färger blev på kvällen.

Jul i Palma

Ja det var en häftig avslutning på vår Jul i Palma. Vi tog en promenad genom gränderna i gamla stan på natten och det var så lugnt och skönt. Hoppas ni har haft en lika trevlig julafton som vi.

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.