Kall maj och väntan på värmen med allt nu

Vilken kall maj det har varit hittills i år och vi väntar på värmen nu. Vill plantera ut mina tomater och gurkor i friland men det är för kallt. Ser att björkarna här är gröna nertill men inga blad upptill, antar att det är blåsten och kylan. Vill gärna sitta ute, men just nu är det för kallt. Väntar verkligen på lite värme nu ….

Kall maj
Kall maj

Kall maj i år

Helt otroligt men både jag och andra vandrare har fortfarande mössor och vantar när vi är ute och går. Det är runt 8 grader och storm, vilket busväder men solen finns där. Börjar bli trött på detta eviga blåsandet nu, hade varit skönt att slippa mössa och vantar och ta på träningskläder istället.

Kall maj
Kall maj

Har väl varit 2 eller 3 dagar på en månad som varit vårlik. Hoppas att det vänder snart för nu vill jag få ut mina tomater och gurkor också. Har även palmer och olivträd som vill ut…. fast det måste bli mer än 2 grader på natten. Kanske till helgen, får satsa på det.

Kall maj
Odlar

Till och med båten är sjösatt nu, men ligger och väntar även den på värmen. Vi är beredda nu så please låt sommaren komma. Man har ju haft tid att förbereda sig i år så vi står i startgroparna för ett gott sommarliv här ute.

Kall maj
Sjösatt

Barnbarn och karantän funkar inte så bra

Längtar så mycket efter mina barnbarn, även om jag har kontakt via FaceTime varje dag men det är inte samma sak. I lördags skulle vi ses ute och ta fika men det slutade med att vi tog med stora killen hem. Han har längtat och vi också att få umgås. Det gick inte längre. Han är frisk och vi är under 70, så nu blev det lycka ett dygn.

Barnbarn
Barnbarn

Han fick vara med på sjösättning och vi hade så mysigt. Det är tufft med alla restriktioner hit och dit, länder som gör olika, man blir alldeles yr av all info eller  vad man skall och inte skall göra. Ingen vet ju egentligen…?‍♀️

Nu hoppas jag på öppnandet av Mallorcas gränser så vi kommer ner snart. Läser allt positivt om det, tänk om vi kommer ner den 15 juni som vi har biljetter till, vilken lycka det hade varit……hoppas!

Mallorca
Mallorca

Tina

2 svar på ”Kall maj och väntan på värmen med allt nu”

 1. Vi bor långt norrut men våra björkar är så gröna och fina med sina musöron, kallt och frostnätter har vi haft och har, antagligen så är det nog blåsten som rår för hur björkarna farit så illa hos er.
  Vilken tur ni hade som fick rå om en av era guldklimpar en hel dag och natt?.
  Hoppas att ni kan åka till ert andra hem snart, jag förstår att ni längtar, jag håller tummarna för er?.
  Nu hoppas vi på varmare väder så humlorna och bina får nåt att äta från dom växter som väntar på att bli planterad ute i det fria?
  Önskar er allt gott i vår-sommar värmen☀️☀️☀️

  1. Ja det är verkligen en kall och sen vår. Hoppas inte träden dör, får se vad som händer. Ni har ju haft en kall vår i år också.
   Svårt detta med att hålla sig borta från de små, idag blir det 3 års kalas i trädgården ?
   Håller med nu vill vi ha värme, den var på väg igår….skönt.
   Tack för dina kommentarer ??
   Trevlig långhelg och hoppas även ni får lite värme och sol ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.