Utflykter på Tjörn, lite tips i dessa tider

Det gäller ju att göra saker som gör en nöjd och glad i dessa tider när vi skall vara försiktiga. Vi har blivit duktiga på att hitta på utflykter på Tjörn och i vårt närområde, där det finns massor att upptäcka.  Nu har vi blivit riktiga stigfinnare med fina skogspromenader alldeles runt knuten. Det är ju mysigt att äta utomhus nu, även på restauranger och fik och jag  har lite tips. Här finns fler bra ställen som känns säkra, vilket uppskattas. Nu stöttar vi våra fina matställen!

Utflykter på Tjörn
Utflykter på Tjörn

Utflykter på Tjörn, lite tips

Vad som är positivt nu är att man undersöker sitt närområde, då behöver man inte åka iväg långa sträckor för att aktivera sig. Visst är det lite lyxigt att sitta ute vid havskanten nu på våren när solen skiner och äta/dricka gott. Ett ställe jag kan tipsa om är Kylen på Klädesholmen, de har öppet alla dagar och har god och prisvärd mat, särskilt deras lunch. Tog en promenad dit och avnjöt en underbar rabarberpaj häromdagen, mums.

Rabarberpaj
Rabarberpaj
Moules frites
Moules frites

En eftermiddag i solen med Moules Frites var verkligen gott det också.  En riktig favorit är Skärgårn i Rönnäng, där man sitter alldeles vid vattnet på bryggan och tittar på båtarna och äter gott. Just nu öppet på helgerna!

Vid havet
Skärgårn

En fika eller vegetarisk pizza får man i solen i Bleket på Lottas bak och form, självklart också med havsutsikt. Öppet nästan varje dag, tror måndagar är stängt. Jätte gott! Förutom dessa fina matställen finns ju även Salt o Sill på Klädesholmen, Rökeriet på Åstol och matstället på Dyrön, allt på gångavstånd, därför är det inte synd om oss ?

Pizzalunch
Lottas form o bak

Fler utflykter, vandringar/promenader

Vi hoppade in på en stig in i skogen vid Aröd och tänkte ta oss till Rönnäng på något sätt. Efter lite letande och frågande så hittade vi en en stig över berg och in i skogen, för vi ville ju ut i naturen. Mitt inne i skogen hittade vi en boplats från stenåldern, så otroligt häftigt och kul. Avslutningsvis kom vi ut på nya träningsrundan i Rönnäng.

Skogspromenad
Skogspromenad
Utflykter på Tjörn
Rönnäng

Igår var vi nya stigfinnare och och försökte hitta någon stig som skulle leda oss till en badvik som vi hört talas om. Visste ungefär vad den låg men hur kommer vi dit? Efter ett tag så hittade vi en skogsstig som tog oss till en fantastisk liten badvik, vilken idyll. Som sagt det finns mycket att upptäcka när man har tid i sitt närområde ….

Tjörn
Tjörn

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.