Livet hemma i Port de Soller på Mallorca

Lite hur livet är hemma i Port de Soller

Det första jag ser på morgonen hemma på Mallorca är denna utsikten. När jag drar undan gardinerna så kan jag ligga kvar och titta ut och njuta av detta. Vi älskar denna utsikten!

Hemma Port de Soller

Så här såg det ut imorse. Idag har vi haft lite pyssel på baksidan med växter och lite annat… hittade en person som plockade ogräs bakom grapefruktträdet ? så tacksam! Rensa bort lite lavendelbuskar som dött och vi får nog lägga på lite mer jord. Allt växer så fort här jämfört med i Sverige.

Rabattplock Port de Soller

Det är allt lite och plocka med men det är kul också. I mitt apelsinträd hittade jag denna apelsinen, har aldrig sett något liknande förut. Vad har hänt? Har innanmätet vuxit snabbare än skalet? Skalet har spruckit….

Apelsin Mallorca

Hittade en annan kompis i trädet också! Den var inte liten…

Syrsa Mallorca

Ser fram emot när jag kan fylla detta fatet med apelsiner från egna trädet…men det kommer nog inte hända. Är tacksam för de få jag kan plocka så länge men om något år kanske det blir fler.

Apelsinfat Soller

Här i Sollerdalen växer det hur mycket apelsiner som helst. När det är säsong så kan man köpa apelsiner överallt för nästan ingenting. Vi brukar pressa dessa goda Sollerapelsiner till ett glas juice varje morgon. Känns som man blir nyttigare här nere med att man äter mer frukt och grönt.

På baksidan har vi också en utedusch som är kanonbra på framförallt sommaren när det  är ganska hett här nere. Den används flitigt under sommarmånaderna. Min sambo älskar att duscha i den!

Dusch Soller

Det här är lite av den vardag vi har här. Bara att leva här i ljuset gör att man mår bättre, tycker i alla fall jag. Jag har lite svårt för den mörka årstiden i Sverige även om den har sin charm med innemys.

Tina

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.