Mallorca levererar i februari och jag trivs

Äntligen tillbaka för att att stanna ett tag, vilket skall bli så gott. Måste verkligen säga att Mallorca levererar i februari med både sol och värme. Det var skillnad att landa in här med 18 graders värme och sol från ett blåsigt och grått Sverige. Ljuset och ta en lunch på terassen och ljust till nästan 19. Man tinar liksom upp direkt!

Mallorca levererar i februari
Mallorca levererar i februari

Mallorca levererar i februari

I år har det varit en väldigt fin februari på Mallorca, jämfört med förra februari då det regnade. Jag landade i söndags fm och det var solsken och 17 grader, och det kändes direkt i kroppen. Sinnet blev lättare och lusten att komma igång med vad som helst kom direkt. Känslan att ta på sig shorts och linne och att börja fixa kom verkligen direkt.

Mallorca levererar i februari
Mallorca

Som jag skrivit tidigare behövs alltid fix på balkonger och pation, för att det finns alltid damm, löv eller pollen mm som behöver svabbas av. Efter lite fix ett par timmar i solen och därefter lite mat så börjar man känna sig som hemma. På med lite värme inomhus på kvällen, därför att fönsterluckorna har ju varit stängda, så därför behövdes det faktiskt första dagen. Det blev snabbt varmt och skönt och jag somnade så gott.

Mallorca levererar i februari
God Natt

Måndag morgon var det besiktning av gasen och punktligt kl 10 står Endesa bakom dörren, väldigt imponerande måste jag säga, på minuten. Inget om att vi kommer mellan 11-15 typ som i Sverige utan exakt kl 10. Då var det gjort och sedan blev det kompishäng på balkongen i 4 timmar för att få alla uppdateringar. Livet   är lätt här.

Balkonghäng
Balkonghäng

Vandring runt Cuberdammarna ovanför Soller

En tur till Porto Pi och Zara och javisst hittade jag både byxor och en vårkappa. Kul och full av energi åkte jag hem för att börja tänka på vandringen med Åsa på tisdag morgon. Plocka fram kängor och ryggsäck mm så man är förberedd. Äntligen ut i naturen igen!

Vårshopping
Vårshopping

Vi var ett stort gäng på 25 personer som hade en härlig vandring runt dammarna uppe i Tramuntanabergen, det är dammar som samlar regnvatten. En lätt vandring och väldigt skönt att komma ut igen. Vi var högt upp i bergen där det är ganska kalt och så vackert. Verkligen skönt för själen och huvudet, därför är det så nyttigt att ge sig iväg ut. Efter vår vandring hade Åsa fixat med en trevlig grillning.

Cuber
Cuber dammarna

Vi åt korvar, sallad, chips, oliver, gott Mallorcinskt bröd med tomatröra och till detta Vino Tinto, alltså hur gott smakade inte detta ute i naturen i februari i solen på Mallorca. Ja, det är så här livet kan vara på en ö i Medelhavet i februari och det är så här jag trivs bäst ?

Grill och korv
Korvgrillning
Vandringslunch
Vandringslunch

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.