Mallorca och Munskänkarna plus vingårdsbesök

Finns ju alltid något att ta sig för här på Mallorca även fast det är vinter. Nu är vi ju med i Munskänkarna i Göteborg därför att det är så kul att lära sig nytt om viner. Mallorca och Munskänkarna finns ju också här nere. Det är en ganska stor grupp med svenskar som är aktiva Munskänkare på Mallorca. Vi hängde på ett besök på en vingård nu när vi är här i november för att lära oss mer.

Mallorca och Munskänkarna
Mallorca och Munskänkarna

Mallorca och Munskänkarna

Jag har ju skrivit en del om vingårdar på Mallorca i tidigare bloggar, som vi har besökt och för att ge tips.  Det finns ju runt 100 styckens så det är bara att åka runt och upptäcka dem. Hur trevligt som helst att åka runt och en del är så fina.

Vindruvor
Vindruvor

Nu anmälde vi oss till ett besök på vingården Ribas som Munskänkarna höll i för att se hur det gick till. Vi var ett ganska stort sällskap som fick en rundvandring och berättelse om vingårdens historia och hur vinet tillverkas. Ribas är ju Mallorcas äldsta vingård och ligger i Consell.

Mallorca och Munskänkarna
Ribas

Rundvandring både i den gamla och nya delen och alla tunnor som lagrar vinet tills det är klart. Mycket intressant och här är det ordning och reda. Efter vår rundvandring blev det vinprovning, där vi fick smaka på massor av gott tilltugg som är typiskt för Mallorca. Charkuterier och ostar plus annat smått och gott.

Tilltugg
Tilltugg

Mallorca och Munskänkarna
Mallorca och Munskänkarna

Vinprovning på Ribas

Nu blev det lite speciella viner som vi fick möjlighet att smaka på och det var oerhört trevligt. Ett vin som bara har tillverkats för hyllning till gårdens äldsta vinmakare Joan som fortfarande verkar trots att han är över 90 år. Detta vin som bara finns i en begränsad upplaga och vi fick alltså förmånen att smaka på det. Vinet är gjort på gamla Mantonegro stockar som Joan planterat. Titta vilken fin etikett de gjort till mannen.

Vinmakarens vin
Vinmakarens vin

För övrigt smakade vi på deras rosé som är kanon. Fick veta att rose är en riktigt bra dryck till julbordet. Tips till någon kanske. Ja totalt smakade vi på 6 olika viner. Ett trevligt sätt att träffa  människor och lära sig mer om vin.

Ribas
Ribas

Länk till andra vingårdar Fler tips trevliga o mysiga små bodegas på Mallorca

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.