Mallorcalivet i regn och solsken i november

Dax att fundera på hur var egentligen Mallorcalivet i regn och solsken i november denna gång. Började ju så varmt och skönt i oktober och på bara några dagar i november blev det regn och rusk i ett par veckor, då får man aktivera sig. Det får man räkna med såklart även om man vill ha sol och skönt hela tiden…

Mallorcalivet i regn
Mallorca

Mallorcalivet i regn och solsken

Det är skillnad på aktiviteter beroende på vilket väder det är, för att förutsättningarna blir ju olika. Vandringarna är ju trevligast vid uppehåll och man är ju gärna utomhus vid fint väder. Vi fick en fin tur till östra sidan där vi besökte Cala Vaquera, som vi inte varit på förut. Regn i Soller men sol på östra sidan, därför viktigt att kolla in väderappen då och då ?.

Cala Vaquera
Cala Vaquera

Vi kombinerade ett besök på en ny strand med en lätt vandring dit. Ingen bilväg men fin promenad på kanske 30 minuter i härlig natur. En sån fin naturstrand mellan klipporna och badet såg väldigt fint ut. En liten lutare i solen och sedan tillbaka till vägen igen. Hit åker jag gärna tillbaka, Cala Vaquera.

Cala Vaquera
Cala Vaquera

Lunch i Felanitx på väg tillbaka, mycket är stängt nu i november men hittade ändå på en bakgata ett jätte trevligt lunchställe med god mat. Kan jag verkligen rekommendera, heter Xino Xano och serverade goda sallader bland annat. Kvällen hade vi bokat på Can Boqueta i Soller som har sin fasta goda meny. Rimliga priser och väldigt god mat och härlig mallorkinsk miljö. Boka!

Mallorcalivet i regn
Xino Xano
Lunch
Lunch Xino Xano

Palma och La Ruta Martiana

Har ni inte testat detta så gör det! Varje tisdag kväll har flera barer öppet i gamla stan och säljer för en billig peng tapas och vin. Man går från ställe till ställe och ibland ligger barerna vägg i vägg. Fenomenet kallas La Ruta Martiana. Vi hakade på en liten grupp svenskar som vi hittade på FB för att få lite vägvisning. Perfekt en novembertisdag, mycket spanjorer var ute då.

La Ruta Martiano
Tapasrunda

Ett besök på Miró museet är ju inte heller så dumt om det är trist väder. Om inte annat så blir man glad av alla färger som kännetecknar Miró. Inte mycket folk där i november, så man kan lugnt gå runt och njuta av konsten. Missa inte ateljén ute i trädgården.

Miró
Miró
Mallorcalivet i regn
Mirós atelje

Som sagt det finns alltid något att hitta på …

Fler utflykter Tips på Mallorcautflykt till La Granja

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.