Mallorca snart tillbaka igen, alla färger som lockar mig

Ja nu är det dax att säga hejdå till Mallorca, fast det är Mallorca snart tillbaka igen. Lämnar ett ljust och ett Mallorca med gröna gräsmattor och färggranna blommor för att inte tala om alla orange och gula citrusfrukter, för att åka till ett grått Sverige. Det tilltalar mig inte men familj finns hemma och det är en del december event i kalendern som är kul.

Mallorca snart tillbaka
Min utsikt

Mallorca snart tillbaka igen
Efter flera veckor med både sol och regn är det dax att lämna ön för denna gång. Livet är så enkelt, ljusare, mer färger, längre dagar, kunna vara utomhus och aktivera sig mer, äta lunch i solsken, vandra, umgås med vänner, ja listan kan göras hur lång som helst. Kommer sakna livet här men som jag oftast säger Mallorca snart tillbaka igen.

Mallorca snart tillbaka
Mallorca

Veckorna gick fort och jag fick sällskap av sambo någon vecka  plus att en kompis kom ner de sista dagarna. Det blev lite julklappsinköp och besök på lite mysiga restauranger mm. Lite tråkigt att lämna men barnbarn och familj väntar, och jag längtar efter dem så klart.

Mallorca snart tillbaka
Port de Soller

Fick till och med skördat både olivträdet och limeträdet, men apelsinerna, citronerna och grapen var inte färdiga ännu. Nu blir det till att göra marmelad och lägga in oliver när jag kommer hem. Känslan av Mallorca kommer finnas med ett tag till.

Min skörd
Min skörd

Så mycket jag hann med
Tittar på mina bilder från dessa veckor och inser igen att man gör så mycket kul nästan hela tiden. Denna gång blev det gym för första  gången, vandringar med Åsa och alla trevliga människor man träffar där. Munskänkarna på Mallorca blev en ny bekantskap med trevlig vinprovning.

På G
På G
Vandringar
Vandringar

Hittade några nya restauranger på våra bilfärder som jag gärna åker tillbaka till. Smultronträd var ett nytt fenomen för mig som gjorde att jag testade ny marmelad (gott). Miró besök blev det också, så ja det finns massor att upptäcka och göra på denna ö, det tar aldrig slut 😊

Esporles
Esporles
Miró
Miró

Nu blir det Sverige ett tag, grått och mörkt men med en massa kul aktiviter. Det gäller att hålla igång så man inte deppar ihop…

Tina

 

 

2 svar på ”Mallorca snart tillbaka igen, alla färger som lockar mig”

 1. Det ser helt underbart ljuvligt ut att få vistas på denna Ö, vandring, sol och allt annat man kan önska sig.
  Och visst det är grått hemma i Sverige, vi fick behålla snön i fyra dagar som föll så vackert över landskapet och allt blev så ljust och fint, men nu har allt regnat bort😔, men vi håller tummarna att vi får lagom mycket snö och lagom kallt så att man får njuta av julen.
  Önskar dig en trevlig resa hem🛫🛬

  1. Hejsan!
   Tack, ja vi får hoppas på lite snö då blir det lite ljusare i alla fall 😊
   Känns som det inte blir riktigt ljust 🙄…
   Ja ja det vänder om några veckor
   Ha det gott med ljus inomhus, nu frossar vi med stearinljus 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.