Tips på Mallorcautflykt till La Granja

Det finns hur mycket som helst att se på Mallorca. Vi gör utflykter hela tiden och hittar nya mål att åka till och upptäcka. Här kommer ett tips på Mallorcautflykt till La Granja. En Granja, bondgård utanför Esporles som är som ett museum där man går runt och tittar på djur och hur man försörjde sig förr. Jätte kul både för vuxna och barn!

Tips på Mallorcautflykt
La Granja

Tips på Mallorcautflykt

Strax utanför Esporles finns denna gamla gård eller Granja som betyder bondgård som man säger på Mallorca. Har öppet året runt och är helt klart värt ett besök. Vi tog oss hit i slutet av december och det var inte så många besökare heller. Väldigt lugnt och skönt.

La Granja
La Granja

Fick faktiskt lite fakta på svenska i biljettkassan och en beskrivning hur du skall gå med förklaring vad allt är som du passerar. Först ser du en massa djur som är vanliga på Mallorca, getter, lamm,åsnor mm.

La Granja
La Granja
La Granja
La Granja

Sedan går  man vidare både ute i den fina naturen och på gården. Här kan man se hur man var självförsörjande förr. Bakade, sydde, smide, snickeri, olivoljetillverkning, vintillverkning, vävning, papperstillverkning och ja allt man kan tänka sig. Till och med läkarmottagning.

Tips på Mallorcautflykt
La Granja
La Granja
Frisör på La Granja

Fanns även ett rum med tortyrredskap, hua. Möbler och stilar från förr. Väldigt intressant och lärorikt om hur man levde tidigare och alla redskap man hade då.

Spikstol
Spikstol
Tips på Mallorcautflykt
La Granja

När man promenerat runt kan man smaka på lite vin på gården ( sött starkvin) som man serverar sig själv. Vid utgången finns även smakprov på ostar, olivolja och något slags bakverk som de gjort själva.

Droppstensgrotta
Droppstensgrotta

Vacker miljö även om vi var där i december, kan tänka mig det är så fint med alla blommor och träd på våren/sommaren. Finns även en restaurang med typisk mallorkinsk mat som tyvärr inte har öppet på vintern. Här kan man gott tillbringa en halv dag utan problem.

Fin bil
Fin bil

Ett tips som vi själva gillade!

Andra tips Mallorcalivet med utflykt

Galilea utflykt

Tina

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.