Trip tips Mallorca vintertid off season

Perfekt med utflykter när det är off season. Nytt trip tips Mallorca kommer här. Utflyktsmålen tar aldrig slut ? finns så mycket att se. Här kommer bilder och tips på en liten trip till Pollenca och Port de Pollenca.

Trip tips Mallorca
Pollenca trip

Trip tips Mallorca vintertid

Pollenca är en mysig stad att promenera runt i. På söndagar finns det marknad  där hela året runt. Vi bestämde att åka dit en vanlig vardag. Lite svårt med parkering inne i staden men parkera utanför. Det är inte så långt att gå och det finns så många mysiga affärer och restauranger här.

Trip tips Mallorca
Mallorca style

Det finns ett trevligt kafé på stora torget där man kan sitta mot en solvägg och  ta en förmiddagsfika. Man får vara snabb för det finns inte så många bord utmed väggen. Det är verkligen vårkänsla när man sitter ute i solen och fikar i januari.

Pollenc trip
Fika i Pollenca
Mallorca fika
Mallorca fika

Är man i Pollenca skall man absolut gå upp för de 365 trapporna Calvari Steps som tar oss till ett litet kapell. Utsikten är jätte fin över Pollenca och bergen runt omkring. Så jobbigt var det inte att gå upp för alla trapporna, men lite varm blev man. Vi var inte ensamma men det var lagom med människor. Kan tänka mig det är populärt på sommaren ( för varmt).

Calvari steps
Calvari steps

Utsikt Pollenca
Utsikt Pollenca

Efter att ha vilat lite och fotat så gick vi ner igen och promenerade i gränderna.

Calvari steps
Calvari steps

Port de Pollenca

När det började bli lunchtime så drog vi oss till Port de Pollenca som inte ligger så långt bort. Lilla hamnstaden till Pollenca. Här  finns en lång strandpromenad med en del restauranger. Det var faktiskt flera som hade öppet. Vi valde att ta oss ut till piren och restaurang Reial Club Nautic. Kom strax innan 2 och fick ett bra bord ute i solen. Tog en halvtimme så var det fullt.

Club Nautic
Club Nautic

Åt en underbar paella och njöt av havet och miljön. Blev sittande här en stund och tyckte vi hade det riktigt bra. Efter lunchen blev det en promenad utmed stranden och även i hamnen och kikade på lite båtar. Satt en del barn och fiskade också.

Paella
Paella
Port de Pollenca
Port de Pollenca
Trip tips Mallorca
Trip tips Mallorca

Igen hade vi gjort en utflykt som var mysig. Lite kultur (trapporna) och gofika och lunch. Har ni inte varit i Pollenca så passa på att besöka hamnstaden också .

Andra utflykter Alcudia och Cala Tuent

Trevlig trip!

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.