En dag i Palma till fots, januaritid nu.

Jag älskar att promenera runt inne i Palma och upptäcka nya områden och nya ställen att äta lunch på. Häromdagen tog vi en dag i Palma till fots och bara promenerade runt utan något speciellt mål. Hittade nya områden och ett nytt bra och prisvärt lunchställe, vilket vi söker hela tiden ?.

Placa de Toro
Placa de Toro

En dag i Palma till fots

Tog oss lite österut vid infarten till stan.  Istället för att gå till Portixol som vi gjort tidigare så promenerade vi in i ett område som har gamla enkla fina 2 vånings stadshus. Här bor det nog än så länge bara spanjorer ?. Så lugnt och fint område. Får se hur länge det får vara så enkelt, charmigt i alla fall. Vi passerade även Placa de Toro ( gamla tjurfäktningsarenan).

Palma
Östra Palma

Under promenaden hittade vi en saluhall i ett område som heter Pere Garau. Här fanns massor av frukter och annat gott. Prisvärt och titta här så många olika svampar det finns på Mallorca, till och med kantareller ?. Det skall jag köpa nästa gång o göra en macka. Priset var betydligt billigare än hemma i Sverige. Trevligt!

Saluhall. Pere Garau
Saluhall i Pere Garau
En dag i Palma
Saluhall med svampar

Vi vek av mot gamla stan och gick in på gator som var hur smala  som helst. Palma har så  fina byggnader, både renoverade och inte. Det är stor skillnad nu och för 16 år sedan när jag var här första gången. Då ville man inte promenera här, prostituerade, knarkhandel och väldigt smutsigta kvarter. Ny tid för Palma fortgår. Det är just denna förändring som gör det kul att gå runt.

Renoveringsobjekt
Renoveringsobjekt
Smala gränder i Palma
Smala gränder i Palma
En dag i Palma
En dag i Palma

Lunchställe i gamla stan

Här finns inte så mkt turister ännu, det blir fler och fler ju närmare katedralen vi kommer. Här kan man hitta mallorkinska restauranger med bra priser för lunchmenyer. Vi hittade ett ställe vi inte varit på tidigare som låg något kvarter från Placa Court. 10 euro för 3 rätter inkl bröd och vin o vatten. Kolla in där det sitter mycket spanjorer, både tjänstemän och byggarbetare, då är det gott! Kom i tid! Denna fick lång kö efter hand. Kanon!

Casa Julio
Casa Julio

Efter lunchen blev det en fortsatt promenad till det som är kvar av det gamla o genuina Santa Catalina som ligger ovanför hamnen. Titta på detta underbara gamla hus med ett apelsinträd utanför dörren, mitt i stan med hamnutsikt.

Palma hamn
Palma hamn
Santa Catalina
Santa Catalina

Vilken underbar stad och så mycket nytt att upptäcka alldeles utanför turiststråken. Var inte rädda för att upptäcka ett litet annorlunda Palma också. Känner mig väldig säker att promenera runt överallt, det är väl därför det är så spännande att upptäcka stan till fots.

Andra promenadlänkar Tips Palma de Mallorca

Palmaliv ett par dagar

Palma bay

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.