Tips Palma de Mallorca en dag på stan!

Idag tänker jag ge lite tips Palma de Mallorca, en dag på stan. Det här är en ganska typisk höstdag i Palma som jag beskriver. Det här är vår dag i fredags och vädret har vänt till lite stabilare.

Tips, Palma de Mallorca
Palma de Mallorca

Tips Palma de Mallorca en dag på stan

Vaknar upp till att solen går upp över hustaken i Palma. Tar en frukost på balkongen och tittar ut över Palma. Långt borta syns havet och ibland ligger det kryssningsfartyg där, men inte idag. Solen värmer så skönt.

Palma soluppgång
Palma soluppgång

Promenad ner till katedralen och lite shoppinggator för att titta på folklivet och uppleva Palma. Vi hittar ett mysigt ställe på vägen som heter Vegan & Raw.  Går in och tar en grön nyttig juice och en kopp kaffe. Ägarinnan berättar om detox program och om deras veganmat etc. Frukosten med grenola och grön juice tänke jag prova på. Helt rätt i tiden!

Juice i Palma
Juice i Palma

Hittad ett annat frukost ställe där man serverar ett glas vin till frukost ?. Så det finns något för alla…

Tips, Palma de Malloca
Frukostalternativ Palma

Efter strosande i härliga Palma tar vi oss till saluhallen Mercat de Olivar.  Alltså sitta här med ett glas bra vin för 2 euro och lyssna och titta på folk. Det handlas och pratas och möten sker hela tiden. Vilken atmosfär! Här kan man även handla färsk mat och det mesta av deras lokala delikatesser.

Lunch i Palma

Ut på stan igen och sedan har vi hittat en ny restaurang vi aldrig varit på tidigare RAM BAR. Vi tar en sen lunch och hoppar på deras menu el dia som är riktigt bra och prisvärd. Ett par timmar senare är vi mätta och  nöjda. Kan jag rekommendera!

RAM BAR
RAM BAR

Palmas äldsta kafé stängde för ett tag sedan och nu har det öppnat ett otroligt mysig bageri Fornet de la Soca  där istället. Hur mycket härliga bakverk som helst. Vi kikade in till bagarna också. Gå dit och njut! Svårt att välja men det blev en lite påse ?.

Tips, Palma de Mallorca
Bageri Palma
Bageri Palma
Bageri Palma

En härlig slapp dag där vi bara strosade runt och njöt av Palma

Länkar till andra bra lunchställen enligt mig :

Lunchrestauranger Mallorca

5 nya tips lunchrestauranger

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.