Bergsvandring Mallorca mycket populärt.

Det var ju detta med bergsvandring Mallorca. Det är så otroligt vackert och väldigt populärt. Folk åker hit för att vandra i bergen hela året. Min erfarenhet är inte så stor ännu. Har gått lite till några höjder här i närheten. Powerwalkar gärna men vandra….tja. Gjorde ett försök i helgen, ja det blev mer som ett försök ?.

Bergsvandring Mallorca
Bergsvandring Mallorca

Bergsvandring Mallorca

Sambon är en van vandrare men själv gillar jag mer promenader. Kängor är inköpta för några år sedan, men står fortfarande i garderoben, oanvända. Har använt mina sneakers istället. Har promenerat runt sjöar uppe i bergen. Promenerat till utsiktspunkter men att vandra från en ort till en annan eller bergsklättring, not.

Vattendammar
Vattendammar i bergen

I helgen blev jag övertalad att följa med på  en tur. Ok tänkte jag vi försöker. Fast kängor ville jag inte ha ?. Sagt och gjort vi packade ryggsäck med lite picnic och tog bilen till Biniaritx där leden startade upp i bergen. Fantastiskt vackert och helt otroligt att man har byggt denna led med alla dessa stenar.

Stenbelagd led Mallorca
Stenbelagd led Mallorca
Stenbeläggning till toppen
Stenbeläggning till toppen

Nu förstår jag grejen med kängor, lätt att stuka foten om man inte har koll vart man sätter fötterna. Måste alla ha hund med sig när de skall ut i naturen? Förstår att det är utflykt både för hundar och folk, men jag är tyvärr hundrädd och vill inte ha hälsande hundar runt mig. Nu var det söndag och jag vet inte hur populärt detta är men det var mycket människor och hundar som skulle vandra. Trodde nog vi skulle vara mer ensamma men i mitt tycke var det för mycket människor, lite kö känsla….

Bergsvandring Mallorca
Bergsvandring Mallorca

Vi mötte faktiskt en åsna som bar packning åt några herrar som tog sig neråt på stenarna. Så fin men lite synd tyckte jag nog om lilla åsnan.

Bergsvandring Mallorca
Bergsvandring Mallorca

Vandring eller inte

Verkar jag negativ? Kanske lite ?. Vi tog oss i alla fall uppåt med blicken på fötterna och stannade då och då och tittade på naturen och utsikten, så vackert. Lösa hundar gjorde mig lite nervös och detta hälsande på alla vi mötte, och det var många ?. Vi tog oss en bit upp och hittade ett ställe att äta vår medhavda picnic på. När vi ätit färdigt fick jag se att sambons välanvända kängor höll på att falla sönder så vi fick ta oss tillbaka igen ?.

Trasiga kängor
Trasiga kängor

Nu blir det nya kängor till honom så nu kan vi gå in våra kängor ihop! Jag är otroligt segstartad i detta men skam den som ger sig. Nästa gång får det inte vara helg och inte så mycket hundar och människor. Naturen är otroligt vacker och det är härligt att komma ut men detta med  kängor….

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.