Port de Soller november lugnt och fridfullt

November är en härlig månad här  nere vid Medelhavet. Port de Soller november är så lugnt och fridfullt. Mannen har åkt till Sverige och jag är ensam  här nere på Mallorca några dagar innan en kompis kommer på besök. Vädret är helt ok runt 20-23 grader och blandat sol och moln. Nu har fler ställen stängt för vintern och antal turister har minskat betydligt.

Port de Soller november
Port de Soller november

Port de Soller i november

Solen skiner och jag tar en promenad utmed stranden. För ett par veckor sedan låg folk och solade och badade här. Idag är det väldigt lugnt. Vart tog alla vägen egentligen? Visst har det regnat några dagar men det är skönt ändå.   Många ställen har stängt men det finns några ställen som fortfarande har öppet. Så fort solen skiner sitter folk o äter glass eller tar en öl och bara njuter. Det är så lugnt och skönt och vackert här nu.

Port de Soller november
Port de Soller november

Så här tomt var det på stranden nu.

Novemberstränder
Novemberstränder

Apelsinträden dignar av frukt som inte är riktigt mogen ännu. Någon månad till så kan man börja skörda frukten. Det är så otroligt fint här i Sollerdalen med alla  Citrusträden som lyser upp.

Apelsiner i Soller
Apelsiner i Soller

Mindfulness på Mallorca

När man är här ensam och kan göra vad som faller en in så blir det ganska lugnt.  Ingen stress upp utan man kan ligga kvar och läsa en bok en stund innan man startar dagen. Har faktiskt läst ut 2 böcker. Frukost på altanen, solen värmer och jag tittar över bergen och funderar på lite av varje.

Morgonutsikt
Morgonutsikt

Tvättar fönster och städar lite. Facetimar med barnbarnet, pratar med mamma och tar en härlig promenad till stranden. Äter lite, lägger mig på solstolen en stund och lyssnar på ljuden runt omkring. Varvar ner, vilket är något jag får jobba lite på. Blir bättre och bättre på det här nere med mitt egna sällskap. Försöker finna mindfulness. Har varit dålig på det tidigare i livet men tror att jag kan få det här på Mallorca.

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.