Mallorca och oktoberregn, det skiftar….

Efter några fantastiska dagar kom då Mallorca och oktoberregn. Regn och oväder. Man riktigt såg hur molnen kom farande över bergen. Här kan det verkligen skifta. Från 26 grader till typ 12 på någon dag. Så nu är det inte tal om att ligga på någon strand. Såg ut så här när ovädret rullade in.

Mallorca och oktoberregn
Mallorca och oktoberregn

Mallorca och oktoberregn

Det har dundrat och regnat i flera dagar och proppar (el) har utlösts. Det forsar ner vatten  från bergen och diken mm är fyllda av vatten. Det blir ganska dramatiskt och sådan stor skillnad. Titta här ena dagen lugnet vid stranden och nästa är riktigt regnväder på gång.

Mallorca oktober
Mallorca oktober
Mallorca och oktober
Mallorca och oktober

Vad hittar man på nu då? Inga promenader och lite kyligt. Kan ju inte sitta ute heller, får bli en tur till Palma. Kan ju vara skönt att bara ta det lugnt och läsa bok. Synd om alla som tänkt sig ett soligt och skönt höstlov här nere. Det har lovats dåligt väder och har varit regnigt och trist i flera dagar nu.

Svårt att veta hur det blir här på hösten och våren. Kan vara badväder men även regn och 12 grader som sagt.

Halloween och Mallorca

Har förstått att det är firande inne i Palma idag (onsdag) där folk klär ut sig och festar i barer mm. Här firas allhelgona  på rätt datum oavsett vilken veckodag. Mallorkinerna  eller  spanjorerna tar alla tillfällen att fira olika högtider och träffas. Skön inställning! Vilket fall som helst är det helgdag 01 november. Förmodligen lugnt och stilla och allt är stängt. Vi får se hur vi firar detta. Har aldrig varit mycket för att klä ut mig och det är nog väldigt mycket folk ute. Lite kluven men får fundera på vad det blir. Soffhörnan  med en bok är inte heller så dumt så kanske det blir bättre väder till helgen ….

Port de Soller i solsken
Port de Soller i solsken

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.