Mallorca och oktober, bara så perfekt igen

Nu har jag lämnat Sverige för några veckor på Mallorca igen. Mallorca och oktober är perfekt. Båten är uppe, motorcykeln är på vinterförvaring och ja nu är det höst på riktigt. Dax att ta sig ner till värmen. Som en flyttfågel söker jag mig till ljusare och varmare klimat nu. Var lite orolig för hur det skulle se ut efter allt oväder och katastrofer här på Mallorca i höst. Lämnar ett vackert landskap för ett annat.

Bohuslän
Min värld i Sverige

Mallorca och oktober

Vi är förskonade och har klarat oss bra. Det har regnat och stormat men inget förstört. Bara en massa löv och lite grus från berget bakom. Efter lite uppstädning var allt som vanligt igen. Tyvärr så hade oliverna blåst av så i år blir det inga inlagda oliver.

Mina oliver Mallorca
Oliverna har blåst ner

Alltså här är så skönt! Titta här vilken härlig utsikt jag har från  min säng . Man blir lycklig av att se den blå himlen och bergen. Underbar start på dagen….

Mallorca och oktober
Utsikt från min säng

Efter frukost ute sitter jag och filosoferar med en kopp kaffe och tittar ut över bergen. Det är 24 grader, jag njuter verkligen.

Njuter av utsikt
Njuter av utsikt

Mallorca har badsäsong fortfarande

Skönt att ”landa” och bo in sig. Fixa lite och handla mat osv. Våra första dagar har varit varma och sköna och vi har passat på att vara ute. Enligt prognosen blir det regn några dagar framöver. Tog oss ner till byn och det var faktiskt en hel del turister här. Flera badade och låg på stranden och hade det skönt. Allt är fortfarande öppet här så säsongen är lång.

Mallorca och oktober
Mallorca och oktober

Det var lika gott förra året i oktober då jag var här med min dotter och barnbarn. Man förlänger sommaren ett tag. Så helt ok att åka hit i oktober också.

Badgosse Port de Soller
Oktober 2017

Pratade med Göteborg idag och då var det 3 grader där. Alltså 23 graders skillnad ?. Ja vi får se hur det blir framöver.

Tina

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.