Mallorca och svensklivet till viss del

Nu är jag inne på Mallorcalivet dag 9-10. Mallorca och svensklivet? Som jag skrev sist så är ju inte vädret det bästa här nu. Har i princip regnat sedan i söndags och kallare..runt 10 grader. Inte så kul, blir ju inte att man går ut. Skall bli bättre till helgen ?. Så kan det vara här på vintern också.

Mallorca och svensklivet

Vad menar jag med svensklivet? Jo alla har vi våra vanor osv. Igår när jag satt inne i regnet så kom jag på att jag sticker till IKEA och kollar om de har något nytt. Hur svenskt är inte det att åka just till IKEA? I alla fall gick jag igenom varuhuset och spanade, hittade inte mycket nytt. Här har man i alla fall börjat med utemöbler så hopp om bättre väder. Alltså jag tog tom köttbullar och mos, nu är man svensk. Mallorca och svensklivet

Självklart blev det lite stearinljus och servetter ?. Lite skönt att komma ut och från väggarna.

Sommar

Vad gäller svensklivet för övrigt på ön så har vi nog valt att inte bo i ett svenskt område som te.x Santa Catalina. Planen var att försöka komma spanjorerna mer in på livet och få möjlighet att prata lite spanska. Än så länge tycker jag inte vi har lyckats så bra med det. Här i Port de Soller är det rätt många andra européer som bor som tyskar och engelsmän. Finns även en del svenskar här har vi förstått.

Mallorca och svenskliv
Port de Soller

Språket

Vet inte riktigt hur vi skall göra? Man kanske skall ta sig ut till typiska spanska barer och börja snacka eller hitta någon boulebana eller något. Är det någon som har tips hur man gör? Vad gäller spanskan så har vi faktiskt pluggat spanska flera terminer på Folkuniversitetet samt att jag försöker köra lite Babbel då och då. Vi försöker alltid prata spanska i affären och på restauranger men man vill ju träna lite mer. Tror det är viktigt med språket om man vill integrera sig.

Försökte anmäla mig till konversationsspanska som några tjejer har i Palma men de hade bara nybörjarkurser, typiskt. Får väl forsätta kämpa på och även köpa tidningen Hola som är en  skvallerblaska med enkel spanska.

Tina

 

2 svar på ”Mallorca och svensklivet till viss del”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.