Mallorcas fina natur! Ny tur i bergen.

Hola!

Då var jag på benen igen och har hunnit ikapp mig ?. Mallorcas fina natur fick bli temat idag. Sista dagen igen på vår Mallorca resa för denna gång. Vi tog en tur uppåt bergen till Es Capdella. Har aldrig varit där förut men så fin natur det var. Berg, dalar och helt underbara gamla hus, borgar, slott och fincas. Så grönt och fint!

Mallorcahus

Mallorcas fina natur

Det är så grönt och fint bland bergen och det finns underbara små byar bara man lämnar Palma några kilometer. Jag är otroligt förtjust i dessa sandstens hus som ser så naturliga ut där de ligger i naturen. Inte de typiska vita spanska husen. Känns lite gammaldags och genuint tycker jag. Eller vad tycker ni? Hade gärna bott i ett sådant faktiskt ☺️. Titta här redan i januari har mandelträden börjat att blomma här uppe. Brukar vara februari men det är de första blommorna som kommer nu.  Mallorcas fina natur

Jag kan verkligen rekommendera er att åka hit i februari. Åk runt och titta på de otroligt vackra mandelträden som blommar över hela Mallorca. Snacka om vårkänning. Man får hopp om varmare tider ?.

Ett av världens finaste hotel

ligger också strax utanför Es Capdella. Kolla på dessa bilder jag tog, det var stängt nu men öppnar i mars igen. Lyxhotell MallorcaDet är ett litet slott!

Hotellet heter Castell Son Claret länk och restaurangen på hotellet heter Zaranda och har 2 Michelinstjärnor.

Castel Bon Claret

Här  skulle man gärna tillbringa ett dygn, eller hur?

Castell Son ClaretLedande hotell i världen finns alltså på Mallorca!! Med 2 ⭐️⭐️

Vi intog lunch på ett ställe i Es Capdella som heter Bar Nou och det var fullt med folk så antagligen populärt. Vi tog lammskuldra igen, jag tycker det är så gott. Rejäl portion och gott! Riktig mallorkinsk mat. Värt ett besök! Såg denna härliga gränd i byn också, visst är det fint med alla krukor och växter. Så himla charmigt, skulle kunna gå runt här och pilla med blommor hela vintern. Min lilla patio tar inte så lång tid att fixa men jag gillar den. Mallorcas fina natur

Tina

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.