Mallorcavandring Port de Soller – Deia

Mitt uttalande om Mallorcavandring Port de Soller till Deia blev ju populär på vår nyårsfest. Kl 10.00 på onsdag morgon var vi klara att ta itu med vandringen alla 8 och med gott humör. Läste att man kallar den för klassikern på Mallorca. Bra att ta den som en början då. Ca 3 timmar skulle den ta.

Mallorcavandring
Mallorcavandring

Mallorcavandring Port de Soller till Deia

Det var ju lite logistik som skulle fixas med bilar och transporter. 2 bilar vid fyren i Port de Soller och en nere i byn eftersom vi skulle ta bussen tillbaka från Deia. När det var klart började vi vår vandring utmed leden GR221. Den delar sig ifall man vill ta en omväg till Cala Deia också. Finns kartor och böcker om vandringar så jag går inte in på själva leden utan hur vi hade det.

Mallorcavandring
Här går starten

Vi började utmed havet och fortsatte inåt skogen och det var väldigt mycket uppåt den första delen. Mycket stenigt i min smak men jag är ju nybörjare och  får lära mig. Fina leder som är breda och preparerade. Förstår dock det där med vandringskängor lite bättre nu. Knöligt och stenar som är lätta att vricka foten på en del sträckor. Naturen var fantastisk! Våra vänner från norra delen tyckte det var väldigt vackert.

Mallorcavandring
Vacker natur med olivträd

Vissa delar var riktiga vägar och en del sträckor var stigar i skogen. Mycket var stenlagda smala vägar också. Det var bra med variationen. Det var upp och det var ner och mycket att titta på. Fina hus, havet och olivträdsodlingar mm. Måste ändå tillägga att ibland var det lite svårt att hitta hur man skulle gå trots att det fanns skyltar lite här och var. Man får vara uppmärksam. Av någon anledning kallas denna sträcka för klassikern här på Mallorca. Antar att många har gått den.

Mallorcavandring
Mallorcavandring

Vi tog det rätt lugnt men höll ändå ett visst tempo. Vid hälften hittade vi en solig plats där vi stannade och tog lite mellanmål och njöt av naturen.

Mallorcavandring
Matstund

Mallorcavandring
Kattevent

Deia med mat och hemtransport

Vet inte när det hände men det blev vägen ner till Cala Deia, vilket inte gjorde så mycket. Det var nytt för flera av oss och det är väldigt fint där. Inga turister och badare, allt var stängt.

Mallorcavandring
Magdalenas collage Cala Deia

Efter sista etappen från Cala Deia upp till byn som tog ca 30 minuter var vi lite trötta och hungriga. Hittade ett mindre ställe som hade öppet och där fick vi öl och mat som smakade perfekt. Vi var nog igång med vandringen allt som allt ca 4 timmar. Det var ca 15 – 17 grader och strålande sol.

Mat och dryckstund
Mat och dryck stund

Efter vandring och mat var det perfekt att ta bussen tillbaka till Port de Soller (30) minuter.

Mallorcavandring
I väntan på bussen
Mallorcavandring
Vackra vyer Mallorca

Vilken otroligt lyckad dag det blev! Trevliga, roliga och glada vänner som höll ungefär samma tempo. Njöt av luften och naturen runt oss och att få röra lite  på sig också. Trodde jag skulle få träningsvärk men klarade mig. Får nog släppa mina fördomar, det var inte sista gången vi gjorde detta?.  Kan jag kan fler testa,tror ingen ångrar sig….blev 25500 steg denna dag ?

Mallorcavandring
Jag ser glad ut

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.