Mammas spanienliv, weekend besök i Spanien

Hej hopp det gick snabbt, 5 dagar på besök hos mamma i Spanien. Livet på vintern i Spanien är härligt därför att man slipper mörkret, snön och kylan. Hör fpr man energi från solen och mår utmärkt. Det sociala livet är större än hemma där folk håller sig inomhus istället.

Mammas Spanienliv

Vilket härligt liv man  lever i Spanien på höst/vinter halvåret. Detta har mina föräldrar gjort i många år och nu förhoppningsvis kommer mamma att fortsätta med det ensam. Fast ensamt blir det inte. Det är fint att se hur de pensionärer som bor här hjälper och stöttar varandra. Det är för de har sin fina gemenskap med aktiviteter som boule osv. Tror faktiskt att mamma har fler vänner här och ett rikare socialt liv ön i Sverige. Är ute och rör på sig mer än hemma i Sverige på vintern. Här är det  ljust och ingen slask.

Jag älskar att sitta ute och ta mitt morgonkaffe (inte lika mysigt i regnet i Sverige) och njuta av solen, grönskan och värmen. Bara det att vakna och njuta av fin omgivning det är livsglädje.

Morgonkaffe SpanienMorgonutsikt

Den här bilden har funnits med mig sedan 70-talet och det är en symbol för Spanien för mig…..Tjuren Osborne.

Tjuren Osborne

Jag träffade även min morbror som tillbringar halva sitt liv här nere och det är fint att se hur gott det gör dem!

Morbror i Spanien

Vi hade turen att se ett helt tåg med fantastiska hästar och fina människor i fina vagnar i Fuengirola ”A Caballo” ett lokalt event.

A CaballoA Caballo

Tiden gick fort och härligt att se vilket skönt liv mina äldre släktingar har här nere på solkusten!  Det är livskvalitet därför att det är varmt och ljust. Nu hoppas jag bara att jag kommer att ha möjlighet att kunna göra motsvarande resa nu när jag har slutat jobba. Fast det blir på Mallorca istället ?. Kommer nog hälsa på här nere igen…. Godnatt Spanien, imorgon blir det Sverige igen ✈️

Godnatt Spanien

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.