Palma och rundvandring. Ensam på restaurang?

Fick lust att åka in till Palma i söndags. Det mesta är stängt men tänkte att jag skall bara promenera runt i Palma när det inte är så mycket folk. Alltså Palma och rundvandring! Vädret var soligt och runt 16 grader, helt ok för mig. På med träningsskorna och iväg.

Palma och rundvandring

Kan inte få nog av alla de fina husen som finns i Palma. Oftast är man på väg någonstans och tittar inte upp mot byggnaderna. Gör det om ni åker till Palma och skall vandra runt där. Nu tog jag mig god tid och stannade för att verkligen titta på husen. Titta på detta bara, helt underbart med sina målningar och utsmyckningar, eller hur?Palma och rundvandring

Jag tog mig runt i de gamla kvarteren på bägge sidor om katedralen. Man glömmer att det finns så fina kvarter bakom katedralen också. De sista åren har man renoverat och fixat även här. Förr var det riktigt ruffiga kvarter men det har blivit så fint nu. Palma och rundvandring

Tog mig även en bit på den långa långa strandpromenaden som går utmed havet i Palma. Här motioneras det och promeneras, plus att folk bara spankulerar och tittar över havet och njuter. Här kan man powerwalka hur långt som helst, helt fantastiskt faktiskt. Palma och rundvandring

Gick ut på en pir och det satt en del på uteserveringen där men jag fortsatte min promenad. Visst ser det härligt ut, Palma från hamnen. Palma och rundvandring

Ensam på restaurang?

Hur många kvinnor sätter sig ensam på en restaurang och äter? Det är inte jätte vanligt. Har kollat runt lite, eftersom jag tycker själv det är lite läskigt att göra det. Tror det är en vana, men ändå.

När jag jobbade som projektledare och var mycket ute och reste så åt jag gärna  på hotellrummet ( köpte med något eller beställde upp). Kände mig inte bekväm med att sätta mig i restaurangen eller baren och äta. Gjorde det några gånger men nästan alltid var det någon ”trevlig” herre som ville prata. Tröttnade på det och slutade.

Nu när jag är här nere ensam så vill man ju gå ut och äta lunch eller något fast man är själv. Har funderat mycket på det och kollat in om andra damer sitter själva…inte så vanligt. Idag tog jag mig i kragen och gick på en favoritrestaurang i Palma, Forn de San Joan och åt ensam! Det gick hur bra som helst, känner mig stolt och kanske börjar övervinna det där att man inte vågar. Hur gör ni andra? Är det bara jag som är så kass?

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.