Pensionsplanering, hoppet om ljusare tider

Idag har det varit en helt fantastisk dag vädermässigt här på kusten. Strålande solsken och hopp om livet. Hade andra planer som jag skjutit på länge nu. Pensionsplanering och få koll på pensionspengar och andra villkor. Skrev här tidigare om att jag lyssnat i september på en workshop om pensioner. Skulle ta tag i detta i vinter, hm redan mars. Är nog inte ensam om detta. Då var det trevligare när jag gick ut i trädgården och såg detta vårtecken. Vårtecken

Till och med rabarbern är lite på gång. Snart kan man ut och börja gräva i rabatterna, snön försvinner mer och mer nu….längtar till våren.Rabarber

Pensionsplanering

Alltså en sån fin dag men inga ursäkter mer nu är det bara att ta tag detta. Måste ta ett beslut nu i april om jag skall börja ta pension nu eller om ett år. Har  varit inne på Alecta,minpension,collectum och Pensionsmyndigheten. Räknat och kollat och jämfört. Inga sidor visar riktigt samma och det är mycket om och men. När jag trodde jag fattat ringde jag till Alecta och pratade minst 1 timme, hade nog missförstått på webben ändå. Fick bra förklaring! Ringde Collectum och fick ytterligare information och ändringar som behövde göras. Till sist ringde jag även pensionsmyndigheten och fick en genomgång.Pensionsplanering

Efter nästan hela dagen så tror jag att jag har kontroll nu. Det är verkligen inte så  jäkla lätt trots alla fina verktyg det finns på webben. Som de sa på pensionsmyndigheten….det är en prognos vi ligger 2 år efter hur det verkligen ser ut!? Så de har gamla siffror just nu….deklaration skall in och ytterligare ett år innan de vet exakt. Herrejösses! Nu när jag tror jag vet så måste jag fundera på hur jag skall göra om ett par veckor. Lutar mot att vänta ett år ?. Får se får sova på saken. Har ni andra som läser min blogg klart för er hur det fungerar?

PensionsplaneringVilken härlig solnedgång vi har idag!

Tina

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.