Redan mars månad, våren på gång äntligen

Tänk då har vi redan mars månad här och vi börjar hoppas på vår i Sverige och våren fortgår på Mallorca. Jag har tidigare skrivit att jag försöker odla olika medelhavsväxter på vår patio på Mallorca. Det har ju varit lite si och så, ibland massor av frukt, men ibland har yttre omständigheter spökat till det. Stormar, Corona, eller batteriet har tagit slut eller fel bevattning. Just nu ser det fantastiskt ut, alla träden blommar eller knoppas, så förhoppningsvis får vi skörda så småningom. Otroligt med medelhavsväxter, trots uttorkade eller lus eller tappat alla blad, så har alla kommit tillbaka igen efter lite omsorg.

Mina växter
Mitt apelsinträd

Redan mars månad och våren på G

Att man kan bli så lycklig av att få skörda sin egen frukt och göra något gott av det. Är så tacksam att jag har fått möjligheten att kunna göra det på Mallorca med deras växter, och även i Sverige nu med mitt fina växthus. Ibland tappar jag faktiskt sugen när vi kommit ner och det mesta ser hemskt ut. Så fixar man och gullar med krukorna så är vi glada igen. Jag har förstått att intresset för odling är stort och nu när man har tid så kan även jag haka på trenden.

Redan mars månad
Mitt grapefruktträd

Mitt växthus väntar på mig hemma och nu är jag allt sugen på att få till det sista så jag kan börja odla lite lätt. Fixa till med möbler i hörnet för avkoppling och fika, så kul. Efter moget övervägande så har vi bestämt oss för att åka hem några veckor till Sverige och komma framåt i våra projekt där. Jag vill ha mitt vardagsrum ommålat till grått och alla snickerier målade vitt. Vi gjorde en fondvägg för att kolla i somras men nu drar vi igång igen.

Redan mars månad
Limeskörd

Ett sista gullande med växter. Sambon  drog iväg till näst högsta berget Masanella, med fantastiskt utsikt. Jag hoppade den vandringen för jag har förmodligen fått något som heter löparknä, som man kan få av överansträngning. Ska kolla upp det hemma! Varför blir det så? Nu är vi klara för avfärd och Mallorca får sakta äntligen öppna sina restauranger för lunch på terasserna. Men vi är strax tillbaka….

Vandringar
Vandringar

Tina

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.