Corona effekt runt magen, nu kör vi

Kan bara konstatera att det blivit lite Corona effekt runt magen det sista året. Gymmet kändes inte rätt men det blev långa promenader hela sommaren. Unnade oss lite extra i ensamheten och sedan gick jag bananas på bakning. Bakade hela våren och sommaren och köpte till och med en frys att förvara allt i. En glassmaskin kom in i huset och det blev en och annan glassomgång. Sedan blev jag sittandes i 3 månader då jag pluggade 2 kurser på universitet, intensivt, kul och hann inget annat.

Corona effekt runt magen
Keto lunch

Corona effekt runt magen

Så annorlunda det blev när man slutade gå på gymmet och började baka och safta istället. Kul och härligt att baka och jag fyllde frysen, men det började bli lite mer fika också. Började baka bröd, vi som inte åt bröd 😏. Allt var gott och vi fick en ny ovana. Det blev mer tid i köket under isoleringen och vi åt i alla fall mer onyttigt än på länge.

Bullbak
Bullbak

Långa promenader för att kompensera men efter 3 månaders pluggande och stillasittande med gofika så får man skylla sig själv. Så lätt att lägga på sig några kilo. Snacka om att träning är färskvara! Sedan kom julen i Sverige, mycket ensamma och mycket godis. Undrar hur många som gjort likadant…

Snart jul
Snart jul

Jag väger mig inte utan känner på kläderna hur det ligger till. I januari när vi åkte ner till Mallorca så fanns det några fler kilon runt magen och det var inte roligt. Nåväl, vi vandrade och spelade padel och åt bättre hemma så något kilo försvann nog. Ändå inte nöjd. Beslut togs att nu kör vi diet och vit månad och ser hur det går. Ändra nya beteenden och stoppa sockerintaget.

Corona effekt runt magen
Keto frukost

Keto kost är min nya favorit

Har man dålig fantasi när det gäller matlagning och vill förändra sina vanor så är det en kurs som gäller för mig. Bara att följa med menyer och schema mm. Efter lite googlande hittade vi en Keto kurs på nätet som verkade passa på 4 veckor. Inga eller betydligt mindre kolhydrater och inget sött, inget vin och lite 5:2 mm.

Corona effekt runt magen
Keto müsli

Nu har vi snart kört 3 veckor och inga problem alls. Fantastisk god mat och rikliga portioner. Sötsuget helt borta och har fått en energi som jag inte haft på länge. Vi har ju lite projekt här hemma så tiden rusar iväg och dieten funkar av bara farten. Vet inte hur mycket jag gått ner men kilona runt magen har minskat. Nu är det bara drygt en vecka kvar, men med de goda recepten kommer vi nog att försöka hålla oss till Keto/LCHF/GI kost så mycket som möjligt igen.

Lasagne keto
Keto lasagne

För mig gäller att ändra beteende och försöka stoppa ovanor och man vill ju känna sig pigg och alert och orka med vandringar, padel mm. Så med nya krafter hoppas vi snart vara tillbaka på Mallorca.

Keto middag
Keto middag

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.