Påsk på Mallorca igen. En lugnare sådan men ändå….

Japp! Påsk på Mallorca igen. I år kom vi ner med nya PCR tester som var negativa. Förra året var det lockdown men i år är det en hel del turister, främst tyskar som tagit sig till Mallorca. Vi såg en större aktivitet på flygplatserna och fler som reser. Finns nog en positivism trots allt. Här nere är smittan inte lika stor men restriktionerna håller i sig. Det riktigt trevliga är att restauranger har öppet till kl 17 om de har terasser. Vilken skillnad att komma ner nu och se att det var folk på uteserveringar och njöt av det fantastiska vädret som vi har nu. Rena sommarvädret, utomhusväder och bara ben väder, vi njuter.

Påsk på Mallorca igen
Port de Soller

Påsk på Mallorca igen

Det är påsk men det är en betydligt lugnare påsk i år här på Mallorca. Inga processioner och inga stora familjemiddagar på restaurangerna, får enbart vara 4 vid varje bord. Det är härligt att kunna äta ute igen och stötta krogarna här nere. Har hunnit med ett par stycken den vecka vi varit här. Imorgon blir det en till.

Påsk på Mallorca igen
Uteätarna

Vår dietmånad är slut men vi fortsätter tänket och tar det lite lugnt och håller oss till grönsaker mm. Som jag skrivit tidigare så älskar jag råvarorna, och framförallt grönsakerna och frukten på Mallorca. Mycket effektiv diet/kurs måste jag säga och det känns skönt att ha rensat kroppen på slaggprodukter. Denna kommer vi göra om, det är jag säker på.

God mat
God mat

Dagarna rusar iväg och vi plockar som vanligt med allt möjligt och listan blir kortare och kortare trots att vi kommer på nytt att göra här hemma. Växterna frodas och fikonträdet och vinrankorna har massa nya blad, denna gång var det kul att se vad som hänt på 4 veckor.

Min trädgård
Min trädgård

Nytt uppdrag för mig.

Det händer saker hela tiden och nu har jag fått ett uppdrag som jag inte ens hade funderat på. Blev tillfrågad om jag ville gå in i SWEA Mallorcas styrelse och hjälpa till att driva organisationen vidare här på Mallorca. Trodde att man måste vara skriven på Mallorca för att vara med i SWEA men det räcker att ha ett boende här. Lät ju spännande och intressant så jag funderade lite och tackade ja.

Mitt uppdrag i SWEAs styrelse är att sköta om hemsidan och ta hand om SWEAs sociala medier. Efter några månader nu har jag fått igång våra sidor igen och vi får nya följare varje dag ?. Ett kul uppdrag som passar mig bra, och jag får chansen att lära mig en massa nytt, och även lära känna nya trevliga människor. Min utbildning kom ju också väl till pass, ibland flyter det bara på ….

Sweamallorca
Sweamallorca

Tyvärr sätter ju alla Corona restriktioner käppar i hjulet för aktiviteter på SWEA där man träffas men det finns mycket på nätet som webbinar mm. Men vi ger inte upp, vi planerar för att hitta aktiviteter framöver där vi kan lära känna varandra och kanske få nya medlemmar. Titta gärna in på SWEAs hemsida.  

Vi lyckades få till en fika på Born i veckan, 4 SWEOR runt bordet i solsken

SWEA fika
SWEA fika

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.