Njutbara Mallorca i april trots pandemi

Verkligen, njutbara Mallorca i april! Vi har verkligen tur med vädret denna april, rena sommarvärmen med härliga långluncher. Låter kanske lite knäppt i dessa tider men vi tog vara på tiden och passade på att njuta, både med picknick och restaurangbesök. Det blev dock inte så mycket bilturer denna gång utan mer i närområdet. Vandringarna fick tyvärr ett slut för tillfället då mitt ena knä behöver läkas och behandlas. Som att inte det räckte så måste jag pausa paddeln också ?. Min högra axel behöver också vård av fysioterapeut och jag får inte spela på ett tag. Jag som tyckte att vi kommit igång så bra med olika aktiviteter. Känns inte kul med pausandet!

Njutbara Mallorca i april
Njutbara Mallorca i april

Njutbara Mallorca i april

Åka till stranden och lyssna på vågskvalp och sola benen i 25 graders värme i april, det är inte så vanligt faktiskt. De flesta påskresor vi gjort har det varit ganska kallt och regnigt, men denna april var det fantastiskt. Tyvärr inte så mycket motion men desto mer hemma och faktiskt ta det lite lugnt.

Njutbara Mallorca i april
Njutbara Mallorca i april

Montering av lampor över uteköket blev klart ✅, nu kan det lagas mat till sent på kvällarna. Alla växter mår finfint och till och med vinrankan har knoppar. Hade en kruka som stod tom och ville fyllas med något. Funderat lite vad som saknas och så kom jag på det, sharonfrukter, det kan vi testa. Sagt och gjort, sista krukan är planterad med ett sharonträd. Spännande att se hur det blir, nu räcker det med träd, vi har ju fullt upp.

Ny belysning
Ny belysning

Vilken skillnad det blev nu när man får luncha på restaurang igen, vi tog igen lite från i vintras och passade på att besöka lite favoriter. Sitta ute i en stor trädgård och steka sitt goda kött vid bordet efter goda förrätter, ja det är lyx. Att bara sitta där och njuta och det är lugnt och begränsat med människor och man känner sig trygg. Vi kommer leva på det ett tag. 

Mallorcamat
Mallorcamat

Utomhus är ett bra sätt att umgås

Så lätt man ändå anpassar sig, munskydd blir vardag och åker på så fort man lämnar lägenheten. Slipper den i bilen när det bara är vi 2. Åker av när man äter men annars är den på plats. Här sitter man ute och äter med vänner, man får vara 4 runt ett bord från 2 hushåll, känns också helt ok. Träffat 2 andra par och ätit tillsammans men annars själva. Livet är lite som i en bubbla, vi njuter för snart är det Sverige igen med massa smitta och isolering…. i väntan på vaccination.

Njutbara Mallorca i april
Vackra Mallorca

 

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.