Resa i en pandemi är en utmaning

Att resa i en pandemi kan vara en utmaning på olika sätt. Nu har vi åkt några gånger fram och tillbaka och det har fungerat väldigt bra, bara man följer alla restriktioner och är försiktig. PCR test innan avresa till Mallorca, munskydd och distans har fungerat väl. Nu var det PCR test även på hemresan via Frankfurt. Så smidigt på sjukhuset i Palma och 15 min och 30 euro senare var det klart. Dropin som fungerade perfekt. Nu lever vi själva både på Mallorca och hemma utan en massa umgänge så vi har klarat oss fint. Nu är det växthus projektet som kommer att prioriteras.

Resa i en pandemi
Resa i en pandemi

Resa i en pandemi

Självklart finns det en risk att resa just nu och under året som varit men det har fungerat bra. Nu blir det intressant att se hur man kommer att göra med vaccinationspass till sommaren. Antar att det blir nya PCR tester innan allt är klart. Måste ändå nämna att det är fler och fler som reser och folk har anpassat sig till nya regler. Det finns respekt för varandra och man väntar på sin tur att gå av planet. Nu är det bara ett transportmedel och inte en happening att flyga.

Resa i en pandemi
Mallorca

Hemma i Sverige igen och det är vår, det vill säga lite stress med allt igen. Kul så klart men en hel del jobb också. Altanen är tvättat och möbler ute. Båten är tvättad, bottenmålad, putsad och sjösatt. Det var tidigt i år men det gick av bara farten. Till och med motorcykeln är hämtad men lite för kallt ännu.

Sverigefint
Sverigefint

Växthuspyssel för en nybörjare

Satte lite frö innan vi stack iväg och de verkar ha tagit sig men lite långsamt, kanske ska vara så. Blev lite fler frön efter vi kom hem så vi får se hur det går nu. Tror jag satt för många tomatfrön, det finns säkert 30 små plantor runt omkring nu. Alla överlever väl inte…. Ja det är gurkor, paprika,squash och sockerärtor bland annat också plus sallad och örter. Gick loss i affären! Alltså jag har aldrig sått innan utan köpt färdiga plantor, vet inte varför jag började med att så, men det hör väl till antar jag. Ja ja vi får väl se om det är en engångsföreteelse. Fast det är kul att se fröna gro.

Nu gror det
Nu gror det

Olivträdet, fikonträdet, kiwin och vinrankan ser i alla fall ut att må bra ute i växthuset. Det är så spännande och lite nervöst hur det ska gå. Det är i alla fall mysigt att vara ute i växthuset och pyssla och det är varmt även när det blåser. Sambon är igång att bygga altan runt växthuset, måste ju vara fint där också. Så mycket jobb man skapar ☺️ men vi är ju lediga och något måste vi ju göra …

Landet livet
Landet livet

Trevlig  Valborg ?

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.