Roadtrip i maj i vackra Sverige

Det här med roadtrip i maj i vårt vackra Sverige är helt underbart. Finns det något vackrare än maj då träden blommar och gräsmattorna blir gröna, blommor slår ut och därför blir det så härligt och hoppfullt. Vi brukar alltid göra några roadtrip just i maj för att njuta av naturen och andra delar av Sverige. Just i år har vi varit i Skövde på Knista Herrgård och avnjutit både vinprovning och god mat för att vi visste att det är bra. Sedan någon vecka senare åkte vi självklart till vackra Skåne och Österlen som vi brukar så här års. Bara åka runt utan stress och uppleva nya orter, det är faktiskt riktigt roligt.

Roadtrip i maj
Roadtrip i maj

Roadtrip i maj

Det var andra gången vi var på Knista Herrgård och denna gång tog vi ett Gourmetpaket med vinprovning och 4 rätters middag. Det fanns ett erbjudande vi tyckte var prisvärt därför så slog vi till ena dagen och nästa åkte vi. Ett spontanbesök helt enkelt, ja varför inte? Promenad i vacker omgivning, vinprovning i deras vinkällare och sedan som avslutning, god mat. Ja varför inte unna sig lite gott. Trevligt var det och med god frukost, efter det  blev det en ny stekpanna på Rörstrands i Lidköping.

Vinprovning
Vinprovning
Roadtrip i maj
Knista
Hotellfrukost
Hotellfrukost

Vi gillar verkligen Skåne och framförallt Österlen och därför åker vi gärna dit både på våren och hösten, till och med i december ibland. Vet inte vad som drar men det är kanske för att det är så annorlunda mot vårt fina Bohuslän. Plus att det finns så många trevliga krogar överallt som vi gärna besöker. Fina ställen att promenera på och dessa gula rapsfält på våren, vilken härlig miljö. Nu blev det roadtrip lite kors och tvärs genom Österlen och vi bodde på trevliga Bed and Breakfast. Hur många sådana finns det inte, jo mängder. Kan rekommendera Onkel Enkels pensionat, mysiga rum och god frukost.

Roadtrip i maj
Rummet Onkel Enkel

Besökte 2 trevliga och mysiga  restauranger med vällagad god mat. Karnelund och Ager, kan rekommendera bägge, för att de var mumsigt, verkligen. Boka! Hur fort gick inte helgen och ändå har vi mycket kvar att undersöka och uppleva. Hittade en chokladfabrik i Skåne Tranås till exempel och det finns många härliga fik överallt. Ett besök hos Karl Fredrik i Eklaholm är ett måste, för det måste upplevas. Synd bara att rapsfälten inte hunnit slå ut ännu, lite sent i år kanske….

Roadtrip i maj
Fika hos Karl Fredrik
Roadtrip i maj
Roadtrip i maj

Växthuslivet rullar på

En liten uppdatering, mina frön börjar ta sig och det poppar upp massa växter och nu ska man plantera om till lite större krukor. Det är mycket vattning och pyssel och det hade varit en fördel om jag märkt upp mina växter lite bättre. Vaddå tomat? Busk, eller biff eller cocktail, men det ger sig så småningom. Några står kvar inne men de flesta finns i växthuset, blir intressant hur man får plats med allt. Köpte ett persikoträd av Karl Fredrik också. Får se om vi får plats själva eller om man får krypa in senare, eller så tar jag livet av växterna, återstår att se. Just nu frodas det i alla fall ?

Det frodas
Nu så…..

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.