September och Svenska kusten, otroligt skiftande ….

Hemma i Sverige igen och det är september och svenska kusten är otroligt skiftande med ena dagen 25 grader och nästa full storm. Växterna trivs i alla fall och jag har börjat skörda för att nu börjar det mogna. Fast det är höst på ingång med regn ena dagen och full storm andra så trivs jag med september. Kvällarna är kortare nu också men det är helt ok och fullt upp.

September och svenska kusten
Solrosäng

September och svenska kusten

Här ute vid havsbandet är vädret lite mer tydligt kan man säga, alltid mer sol men även mycket mer blåst, känns faktiskt som det blåser jämt….

Denna helgen har vi verkligen fått hålla i hatten här ute, för att det har stormat ordentligt och allt löst virvlar omkring. Jag mötte min vattenkanna på vägen när jag parkerade 😀 och vissa krukväxter åkte in.

September och svenska kusten
Kusten

Nu är det helt tomt på turister och vardagslunken är i gång igen. En mysig helg med lilla barnbarnet som ville följa med hem när vi landat. Båttur i fantastiskt skönt sensommarväder, kanske det var sista turen för i år.

Sensommartur
Sensommartur

Utemöbler åkte in i veckan och en heldag i trädgården med rensning, skörd och lite fix. Tyvärr åt fåglarna upp mina äpplen i år så de räcker till endast en paj 😳. Det blev i alla fall vindruvor och en hel del tomater och physalis. Tomatpaj är ju inte heller så dumt.

Egna vindruvor
Egna vindruvor

Det är något skumt med vädret då jordgubbsplantorna blommar igen och prästkragarna är hur fina som helst. Ja jag njuter väl av prakten ett tag till då!

September och svenska kusten
Mina jordgubbsplantor nu
Blommor i september
Blommor i september

Vardagslivet i september

Konstigt va, men rätt som det är så ser man att håret är på tok för långt, när hände  det? Boka och det blir lätt panik till frissan för klippning. In till staden för fix och vara smakråd till sambons nya glasögonbågar. Blev i alla fall nöjd och håret kändes bättre.

Frissan nästa
Frissan nästa
Nyklippt
Nyklippt

Fredag med AW macka och ett glas vitt för 99 kr är helt ok. Efter turistsäsongenpriser såklart, vilket alltid sker när det blir lite lugnare här ute. Vi bosatta njuter och har en lugnare tillvaro just nu men med alla fördelar, tills mörkret och regnet kommer då vill man resa bort 🥴.

AW
AW

Veckan avslutades med en vinprovning i Munskänkarnas regi där vi fick lära oss att bedöma viner och se om de är prisvärda. Intressant och jätte kul. Man lär sig något nytt hela tiden….

Vinprovning
Vinprovning

Tina

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.